LOGOProgramació:

 

 

 13 i 14 de desembre 2014

fireta

 

Casa la iaia juntament amb Batibull d’Idees ja fa tres anys que organitzen La Firetaun espai independent de productes fets a mà on artistes i artesans, creadors i dissenyadors exposen, dónen a conèixer i venen els seus productes. 

La Fireta és itinerant i des de l’inici, hem buscat espais amb encant on ens hi trobem a gust. Per això, aquesta 3a. edició serà els dies 13 i 14 de desembre al Konvent de Cal Rosal (Berga), un lloc que data del segle XIX que formava part del conjunt arquitectònic i social de la Colònia Tèxtil que al llarg dels anys s’ha anat transformant en espai de difusió artística on s’hi duen a terme diversitat d’activitats culturals, festivals, exposicions, concerts…

Enguany la Fireta prepara un seguit d’activitats emmarcades dins el mateix recinte: concert, exposició, tallers i altres sorpreses que estem preparant amb molta il·lusió per fer més atractiva la vostra visita al Konvent.

La filosofía de La Fireta es basa en la creativitat i la professionalitat dels expositors participants ja que creiem en els projectes únics i amb personalitat. Gent que pensa, crea i dedica el seu temps a treballar amb les mans perquè vosaltres pugueu gaudir del seu producte en exclusivitat.

Tenim moltes ganes que aquesta 3a. Edició de La Fireta tingui tant èxit com les anteriors i agraïm i valorem l’interès i la confiança que ens heu mostrat en les edicions anteriors i aquest any esperem de nou la vostra visita. Us ho perdreu?

Quedeu totes i tots convidats a participar i gaudir dels actes per a xics i grans que shan preparat per l'ocasió.

Llistat de participants -artistes, dissenyadors i creadors- amb propostes diferents, personals i úniques.

 ** NOU MOSCADA ** RAVAL 58 ** SETBETES ** EL JARDI DE L'SCRAP ** L'ARMARI DECO ** SOCO CREACIONS

** RAQUEL NAVARRO ** VIURE EN UN CONTE ** BHUMI ** TOCS HANDMADE ** CLARA NIUBO ** MÓN AROMA ** CASA LA IAIA

 

 

HORARIS I PROGRAMACIÓ

DISSABTE ** DE 1o:00 a 20:00 h

 

Durant tot el dia tallers: Casa de la iaia

 

19:00 h Concert:

 

celeste

Celeste Alías, veu // Jaume Llombart, guitarra // DeeJay Foster, contrabaix

 

Unió de tres músics inquiets que interpretaran els temes de la història de jazz vocal que més els apassionen. El so d’aquest trio és elegant i a l’hora intens. Els podreu escoltar en directe i molt de prop en una sessió elegant, melancólica i intensitat continguda.

 

 

Celeste Alies s'ha convertit en una de les veus del jazz més cobejades de l'escena de Barcelona, ​​i forma part de diferents formacions amb el resultat d'una intensa activitat concertística. Ha col·laborat amb músics com David Mengual, Jorge Rossy, Perico Sambeat, Albert Cirera o Gonzalo del Val, entre d'altres. Actualment, les seves principals produccions són amb el Celeste - Mezquida Duo —amb el qual desenvolupa un treball d'improvisació i jazz en col·laboració amb el pianista Marco Mezquida, amb qui va publicar en 2011 Two Lonely People—, amb el duo que forma amb el guitarrista Santi Careta —amb qui va gravar Black in Blue, en el qual homenatgen Nina Simone, Billie Holiday i Abbey Lincoln— i finalment Jazz Machín —inspirat en el compositor i cantant cubà Antonio Machín—, amb Careta a la guitarra, David Soler al pedal steel i Oriol Roca a la bateria.

Jaume Llombart és un guitarrista inquiet, interessat en llenguatges poc convencionals, en formes de composar i arranjar properes a l’exploració, en l’univers del jazz d’avantguarda. Un bon exemple el trobem en aquest sextet d’alçada, conformat pel bo i millor del jazz més subterrani del nostre pais. Música filosa, enigmàtica, bastida per un jazzman conegut per les seves col•laboracions amb Roger Mas, Dani Domínguez, Eladio Reinón o la Asociación Libre Orkesta.

 

Dee Jay Foster és el cor, la gran viga que manté de peu tota l’estructura, la màquina que donarà la vida, el caminar, la dirección i el moviment a la música. Va estudiar baix elèctric a Berklle College of Music de Boston, on acaba tocant amb artistes de primera línea tan de Boston com de Nova York. Una vegada establert a Barcelona toca amb Javier Vercher Quintet, Ernesto Aurignac Quartet, Enrique Oliver Quartet, Roger Mas - Jo Krause Trio, Voro Garcia Quartet, Raynald Colom Quartet, Felix Rossy Quintet, y Llibert Fortuny-

 

 

DIUMENGE ** D' 11:00 a 19:00 h

 

Tallers:

11:00 a 13:30 h    **** F DE FANZINE (infantil)

Apartat infantil de la fira, en que és convertiran en petits periodistes

per elaborar el fanzine de la fira a partir d'entrevistes, fotografies, reportatges. 

 

16:00 a 17:00 h    **** LA DESASTRERIA

Xerrada d'estil i consciència en el que tot és qüestionable i pot ser qüestionat,

per poder entrenar el pensament crític i aixñi activar una nova consciència.

La Desastreria de Mila López, dissenya utilitzant com a matèria, materials i robes en desús.

D'aquesta manera, es cresa un estil pròpi i únic. 

Mila López formava part de l'equip de Mango i Inditex d'on va fugir per acabar amb les barreres que el mateixd sistema imposava.

A partir del 2008 engenga La Desastreria, un work shop pensat únicament en fer i oferir al mercat, tot allò que sent, pensa i crea, per mantenir en complert l'equilibri en ella mateixa i el trosset de món del que vol envoltar-se.

 

17:00 a 18:00 h    **** QUÈ ÉS LA CREATIVITAT ?

Xerrada a càrrec de Frederic Garrido envers la creativitat.

Un recorregut per la nostra part més interir i aprendre del que som capaços de fer com a éssers humans.

La creativitat la necessitem tots i en totes les situacions de la vida.

Tota persona és creativa per naturalesa. Per descobrir el potencial, només cal sintonitzar i estar atent.

 

 

18:00 h Concert:

Sin título

LJUBLIANA & THE SEAWOLF 

Ljubliana & the Seawolf és un grup format per sis músics que s’han anat consolidant dins l’escena musical espanyola. Des del 2012, la banda ha anat treballant i experimentant amb diferents sons, instruments i ritmes, i han trobat així la marca que avui en dia els identifica. Poc després del seu inici, el setembre del 2012, van ser convidats pel seu amic i important productor Nicolo Mazzantini (Appaloosa) a grabar el seu primer disc a Itàlia. Trobem així en aquest àlbum debut un so cru, proper, de bateg ansiós i amb melodies desesperants que transmeten el rerefons més obscur i creatiu de la banda. Sobre l’escenari es transformen en un espectacle que traspua vitalitat i energia que, sens dubte, deixa una empremta.

http://www.ljublianasw.com/es

 

 

 

 

 17, 18 i 19 octubre - KonventMODA

  cartell escanejat bo

TXELL MIRAS

Obrim tot el konvent i en transformem en espais de MODA.

Txell Miras ens presentarà les seves col·leccions i projectes artístics.

Ho acompanyarem amb cava, actuacions i tot el que faci falta.

Informació aquí.

 

Programació:

 Divendres 17

 

19:30 - 20.15      CONCERT INAUGURAL 

 

alba-g-corral- 1   

 

ALBA G. CORRAL + BJöRT RÙNARS

 

Inaugurem la festa amb una proposta d ́impacte. La violoncel·lista  islandesa Bjort Runarsdottir i l ́artista visual Alba G. Corral, aportaran una explosió de neo-classicisme i cinema trobat, imatges pertorbadores per a una música desgarradora.

 

 

20.15 - 22.00  

 

mr. fantasmituMr. FANTASMITÜ (Sessió)

 

 

Són els nostres dj de casa.

La Comunidäd. Delicadesa de sons i sibaritisme personal.

 

 

22.00 - 00.00

 

samuel mSAMUEL M. (Sessió)

 

 

Dj Comunitari. Valent,

pragmàtic, punyals i sang de bona qualitat.

 

 

 

 

 

 

 Dissabte 18

12:00 - 14:30

 

MARTÍ BARCONSBarcons

 

Músic i compositor. És l’ànima negra del col·lectiu de la Comunidäd.

 

  

 16:30 - 19.00

 

imagesFullaraca

 

És l’alter ego del conegut dj i co-ànima del festival Manrusionica, David Brossa.  Ell creu que posarà cançons ambient, dark i pop fosc dels 80.  Però creiem que com sempre, ens sorprendrà amb alguna raresa, sense parar de ballar i moure els peus.

 

19:00 - 20.00

 

tuffoTuffo

 

Artista i creador de sons impossibles, treballa i modula freqüències fins a extenuar-se.  Proposta riscosa pre-ebola.

 

 

 

 

 

20.00 - 21.00 

 

alozeaoALOZEAU

és Josué Coloma. 

 

Artista provinent de l´abstacció, el noise i l´industrial. 

Ens acosta a l´experiència d'immersió sonora, on durant una hora, ens envolcallarà de drones i greus punxeguts.

 

 

 

 

 

 

 

 21.00 - 22.00

 

misMiss Q i Mademoiselle Oui Oui

 

Pop electrònic amb reminiscències d´art decó.  Cançons alegres i brillants.  Pia Nilssen, danesa afincada a Barcelona, ens omplirà d´il·lusió i ganes de viure.

 

Mademoiselle Oui Oui, aporta als directes, visuals penetrants i hipnòtics.

 

 

 22.00 - 00.00

 

bzzzzBzzzbip és la part aventurera d’Antònia Folguera.  Artista multimedia i espectacular selectora musical.  Ens proposa dues sessions, la primera d´atmosferes i textures denses i acabar amb una altra sessió més adreçada als ritmes trencats i ballables.

 

 

 

 

 

  

Diumenge 19

 

12:00 - 13:30    Bzzzbip

 

 

13.30 - 14.30

 

jupiterJUPITER LION

 

Vénen de València a presentar-nos nou i espectacular disc. “Brighter”, on fan volar melodies que ens traslladen des de la psicoledia, el krautrock i sense parar d´hipnotizar amb els teclats anàlogics extrets d´un jazz retro-futurístic.

 

16:30 - 18.00

 

blanaliBLANALI

 

Músic creador i generador de textures ambientals adreçades al ball. Inspirat en els clàssics de l ‘electrònica, desgrana talent i misteri.

 

 

 

 

 

18:00 - 19.00

 

luciosLUCIUS WORKS HERE és el projecte personal de l´artista Shakira Benavides.  Cançons contemporànies de tall pop amb grans tessitures i formes.

 

OXLABB és Jordi Farrera, artista visual que vestirà de projeccions durant el directe de Lucius Works Here.

 

http://luciusworkshere.bandcamp.com/

 

 

 

 

 

19.00 - 21.00

 

 

xtrnXTRNGR

 

La història d´en Kenny Pérez és de traca i mocador.  Un dels millor artistes de l’estat generant ambients tensos, idm i capes i capes de sons narcòtics, textures impossibles.  Escoltar XTRNGR és  veure com s´enfonsa el titànic.  Bellesa absoluta.

 

 

 

 

 

28

 ANTONIO CLAVIJO

 

 

La instal·lació de vídeo proposada aventura influències i dèries en els treballs de T.
Hi surten mans, llibres i ombres. Però també aigua i llum.  L'autor ens
proposa una visió esmicolada i nocturna, numerada i expressionista de treballs aliens,
de treballs de moda. Sense un coneixement previ, busca les ressonàncies que una 
roba pot emetre, els bagatges compartits, l'emoció perdurable ... el punctum.
La moda, potser, en un altre categoria.

 

 


 

 

Dijous 2 d'octubre - 21:00 h  

 Cinema 

22-Decasia

 

Decasia (Bill Morrison, 2002)

 
Un viatge a l'origen del cinema i de la memòria.
Films en descomposició són rescatats de l'oblit per mostrar-nos una vida convertida ja en enigma. 
El cinema és la clau de tot. Found footage al konvent.

 

Dissabte 4 d'octubre - 22:00 h  

federica

MicroTeatre 

 

ANÒNIM TEATRE     (L’emprenyada de Maria –fragment-)

TRÀFEC TEATRE    (Les Escorrialles)

LA FARSA   (Els Navegants) 

LA MAMUIXCA   (R.I.P. Rest In Pis)

 

Dissabte 4 d'octubre a les 10 de la nit viurem la primera nit de microteatre al Konvent:

Anònim Teatre, Tràfec Teatre, la Farsa i Ariadna Fígols ens portaran

4 petites joies per tastar-les sense empatxar-nos,

4 obres de 15 minuts cadascuna on hi veurem desfilar

els personatges bíblics d'Anònim, la indigència més salvatge de Tràfec,

els Navegants de Cabré i la Farsa, i la incontinència de la Figols.

Teatre pur.

Fins el 17 d'octubre

 

  angelina 2

Angelina Vilella

Exposició

“Jo pinto i prou” – Isidre Nonell –

“jo Treballo la pintura” – Angelina Vilella –

Amb aquesta frase es presenta l’artista berguedana Angelina Vilella Capellera

i continua dient “ja no m’agrada pintar,

però és part de la meva existència i no puc deixar de fer-ho, ni als meus 66 anys penso fer-ho”

Vilella és l’exemple passional que barreja vida i art.

Una coexistència que l’ha dut a realitzar incomptables

exposicions, treballs i projectes on es mescla l’art i el treball social.

 

Dibuix, composició, taca = línia, línia=taca+color, pigments=oli, aigua, coles, ceres, llegiu....

Tota la mescla és possible dins del llenguatge creatiu emprat,

afegint-hi el llenguatge creatiu, el treball en solitari, les reflexions personals,

emocions i descobrint noves tècniques.  

 

 

Dijous 25 de setembre - 21:00 h   

Cinema 

Attenberg main-thumb-300xauto-20927

 

Dijous HETERODOXES

Nou cicle de cinema al konvent.

No hi ha un connexió clara entres els artistes que hem seleccionat: no són una generació;

alguns treballen per a grans productores, d’altres en la més pura independència;

uns fan cinema amb regust clàssic, d’altres es mouen en els mateixos límits de la narrativa;

uns parlen des de la perifèria del món; altres ho fan des del cor d’occident…

Però tots defugen l’estereotip que imposa la industria i construeixen un discurs propi.

Són directors dels que encara esperem coses i films que ens obren espais per habitar.

 

Són heterodoxes i tenen casa al konvent.

 

 GUY MADDIN        BRILLANTE MENDOZA       BRUNO DUMONT      LUCRECIA MARTEL  

 

LISANDRO ALONSO     GIORGOS LANTHIMOS     PEDRO COSTA    BELA TARR     VINCENT GALLO

 

CARLOS REYGADAS      TAKESHI MIIKE    LEOS CARAX    CLAUDIA LLOSA     OLIVIER ASSAYAS

 

APICHATPONG WEERASETHAKUL      CORY McABEE     HOU HSIAO-HSIEN     MIRANDA JULY

 

BILL MORRISON     BROTHERS QUAY     ALEKSANDER SOKUROV     GUS VAN SANT

 

MICHAEL WINTERBOTTOM      PAWEL PAWLIKOWSKI

 

 

 Diumenge 28 de setembre - 19:00 h  

tumblr mdfkwaWWXW1rn751do1 500

Cesc Fortuny i Fabré (Ze Pekeño)

Un Chien Andalou

El músic Ze Pekeño experimentarà en directe i elaborarà la banda sonora de la joia cinematogràfica Un Chien Andalou.

Un chien andalou (literalment, en català, "Un gos andalús")

és un curtmetratge surrealista i una de les pel·lícules més famoses de la història del cinema.

Realitzat l'any 1929 per Luis Buñuel, amb guió d'ell mateix i de Salvador Dalí,

recrea visions, obsessions, somnis i fantasies pròpies del surrealisme,

moviment que, en aquestos anys, era sinònim d'avantguarda i prestigi.

La producció va anar a càrrec del propi Buñuel, que finançà el film amb l'aportació monetària de la seva mare.

 

 Dilluns 29 de setembre - 20:00 h  

 hornetleg-big

HORNET LEG

En concert 

 

La banda americana que està de gira per Europa,

fa parada a Cal Rosal i ens demostraran les similituds musicals amb bandes com

The Who,  White Stripes i la vena pop més arriscada actual. 

Elegància extrema per una tarda-vespre de dilluns.

 

Escolteu-los aquí

 

 16 i 17 de setembre - 21:00 h  

Cinema 

vonTrotta Margarethe dapd 00354878 new pt 8

Última setmana dedicada al cinema alemany.

Ho fem amb la tria de tres directors especials Alexander Kluge, Volker Schlöndorff i Margarethe von Trotta 

 

Konvent tanca el cicle de cinema alemany amb tres pel·lícules bàsiques de la filmografia europea.

Darrera d'elles descobrim grans mestres de la literatura (Heinrich Böll, Robert Musil) i un interés palpitant d'explicar una època convulsa. En aquests films trobarem apropaments heterodoxes a grans temes de la societat moderna (educació, política, el poder dels mass media, etc. ) i una llibertat estilística per mostrar-los. Pel·lícules que n'hem sentit parlar i que, ara, és el moment de veure-les. (O revisitar-les).

Dimarts 16 de setembre 

Die verlorene Ehre der Katharina Blum

(L'honor perdut de Katharina Blum; dir:  Volker Schlöndorff i  Margarethe Von Trotta, 1975) VOSE

 

Dimecres 17 de setembre

 

Der junge Törless

(El jove Törless; dir:  Volker Schlöndorff, 1966) VOSE

 

DIA A DETERMINAR

 Gelegenheitsarbeit einer Sklavin

(Treball ocasional d'una esclava; dir: Alexander Kluge,  1973) VOSE

 

 

 ******************

Dijous 18 de setembre - 21:00 h 

EGOICS

 

Egoics

Premi Tendències 2013

Un projecte creat a tres bandes per l'escriptora Núria Farizo, el director de cinema Gerard Normal i el tècnic de so i productor de música electrònica Joan Vila.

Egoics és el resultat del premi Tendències, que promou Regió7 i TVM i que, a través d'un jurat, tria talents emergents del territori per a la realització d'un projecte.

El resultat és un treball audiovisual, un curt dividit en nou peces d'uns trenta minuts de durada. 

Els tres creadors van decidir aproximar-s'hi a través de l'eneagrama, una eina de psicologia per a "l'autoconeixement de les nostres fortaleses i debilitats".

Una mena de mapa del comportament humà, basat en nou diferents tipus de personalitat.

Egoics, però, explora el caràcter, la part negativa de la personalitat.

 

Divendres 19 de setembre - 19:30 h 

SOLER DENGA BAIXA-1

 

 

David Soler

 

Arriba a konvent un dels músics més inquiets i ambiciosos del panorama jazzístic del país.
Aterrarà a casa nostra de manera especial. No us esperem el concert clàssic.
Soler proposa investigar amb l'edifici del konvent, per convertir-lo amb caixa de ressonància.
Soler és guitarrista eclèctic, reconegut internacionalment per la seva constant experimentació amb nous timbres i sonoritats, Soler presenta un repertori de temes propis i peculiars visions inspirades en temes pop, rock i obres de compositors del segle XX. 

 

A mig camí entre un concert i una instal·lació sonora, Soler s'obre a les últimes tendències del jazz i l’electrònica, a la improvisació lliure i a la permanent investigació de noves atmosferes tímbriques, orquestrades amb una guitarra i un arsenal de pedals i efectes característic en els concerts d’aquest guitarrista de Sant Celoni.
 

****************** 

Dissabte 20 de setembre - 19:00 h

john-cage2

Conferència sobre NO Res / John Cage

Lecture on Nothing

Interpretació d'Orquestra del Caos

naucoclea.net

 

Acte inaugural del que serà la setmana del bolet a konvent des d'una vessant artística.

Art i gastronomia es mesclaran amb la proposta de l'Orquestra del Caos i l'homenatge a John Cage.

 

I have nothing to say, and I am saying it, and this is poetry as I need it.

 

John Cage va dir la Lecture on Nothing l’any 1949 a l’Artists’ Club. El text es va publicar a la revista Incontri Musicali l’agost de 1959.  Com altres textos que John Cage va escriure i composar aquells anys, l’obra gira entorn dos temes: d’una banda una reflexió sobre la composició en la música clàssica occidental, els conflictes i les ruptures de la música dodecafònica i contemporània. Per altra banda el resultat de les lliçons de D.T. Suzuki, el mestre de Cage a la universitat de Columbia i la descoberta del que pot significar composar i escoltar música des de la perspectiva del “no fer” del deixar esdevenir, que caracteritza la filosofia Zen. 

La conferència està estructurada com una partitura, a la qual les paraules i els silencis són les notes musicals; el tempo està cronometrat. La conferència explica que a l’art, com a la vida, no es tracta d’arribar enlloc, sinó de passar, de fer camí, de fer. Un quefer neutre, sense projecció de la personalitat subjectiva, ens duu a ser receptors, o contenidors de qualsevol cosa, perquè només així la natura (en aquest cas, la música o la paraula en tant que so pur) s’expressa a través nostre i es desplega com un paisatge infinit. Aquest quefer és un plaer i es fa naturalment, sense esforç. Cage intenta, al llarg de la conferència, que el públic deixi de perseguir el significat de les paraules i s’endinsi directament i sense interpretacions en la realitat mateixa, on, lentament, tranquil·lament, les paraules s’alliberen de la necessitat de dir i esdevenen “poesia tal com la necessitem”.

La Conferència sobre Res desplega una idea que reprendran més tard els seus alumnes i col·legues del Black Mountain College i molt particularment l’artista performer Allan Kaprow. Però perquè prengui tot el seu sentit cal no només que John Cage o ara L’Orquestra del Caos, la llegeixi i la digui com està indicat a la partitura. També cal que qui escolta es deixi fer, es deixi dir, es deixi conduir enlloc, sense imposar els significats ni els raonaments que s’esperen d’una conferència. La Conferència necessita l’acceptació de qui escolta. Només així escoltada/acceptada pren la força de veritat i d’optimisme d’una autèntica anunciació. 

Benvinguts  enlloc, a sentir la Conferència sobre res. 

Traducció en procés : Clara Garí amb la col·laboració de Jordi Vintró i Carme Pardo. Revisió partitura : Josep Manuel Berenguer

 

******************

 

 

Diumenge 21 de setembre - 17:00 h 

SLIM JORDI

 Nil Safont (Slim)

 

Inauguració exposició COMO SI NO PASARA NADA

Nil Safont Solé, amb el nom artístic d’Slim, utilitza el graffiti com a mitjà d’expressió i forma de vida.
Els carrers ens han mostrat una evolució constant en el seu art: des de les
primeres lletres territorials fins al dibuix figuratiu. Amb la coproducció de Konvent, Slim passa a les teles per presentar-nos Como si no pasara nada, una visió molt personal sobre la incomprensió envers la figura de la dona
 
El treball presentat està composat per 7 peces de gran format on es tracten sentiments i sensacions com l'amor, la manipulació i la incomunicació. És especialment remarcable l'ús del color i les associacions cromàtiques.
Hi trobem una especial representació de l’amor en primera persona on es relaciona color, fredor i  frustració.
Tot plegat representat a través d’uns delicats fils d’unió que, intensament, acaben amb la mateixa figura de l'artista.
 
Slim ha estat treballant durant dos mesos al mateix konvent de Cal Rosal,
en una residència artística que culminarà amb la exposició pública d'aquests treballs el diumenge 21 de setembre.

 

 

19:00 h 

Geeta

 

Geeta Pearson + Miss Q +

Mademoiselle Oui Oui 

 

 

 

En concert

 La polifacètica artista canadenca, retorna al berguedà, per seduir-nos amb la seva veu angelical el seu nou projecte, on fusiona veu i piano clàssic. 

Geeta Pearson Professora de piano cadèmica, dóna la volta als clixés establerts i defensa un directe amb una veu que pot recordar a una bjork medicada i una patti smith sobre-emocionada.

 

Geeta Pearson és un cantant i compositora multi-instrumentista , exploradora vocal , artista i poeta de Montréal. Crea art amb sons i paraules des de fa molts anys .
Compon amb un ambient real , sensible i cru influenciat per la seva imaginació, la llibertat, la bogeria, la gent, l'art i la vida.
 Geeta és reconeguda pels seus potents directes en les que combina piano, teclats, efectes, harmonies, ritmes i percussions amb la poesia surrealista.
Ha participat en multitud de festivals tant americans com europeus.
Un dels seus darrers projectes va incidir en explorar sons electrònics i veus inspirades en la música contemporània
d'Armènia a les Arts i la Cultura Estudis de Laboratori a Yerevan, Armènia.   geeta.ca/

 

 

 

 

 9, 10 i 12 de setembre - 21:30 h 

Werner-Herzog-008

Cinema

Werner Herzog

 

Konvent arriba a Werner Herzog (Múnich, 1942),

al cinema honest, extrem i excessiu. A través de personatges al límit, físic i

moral, el director alemany reflexiona sobre la mateixa condició

humana i la relació amb una natura salvatge i hostil.

Viure sense concessions podria ser el leitmotiv del seu cinema. 

 

Hem recuperat pel·lícules on Herzog es mostra eclèctic i,

alhora, pur: un documental de Les Blank sobre l'èpic rodatge

de Fitzcarraldo, un film molt poc conegut del director però ple

de sorpreses i, finalment, un documental esplèndid sobre els

orígens de l'art. Tenim doncs un Herzog essencial.

 

 Dimarts 9 de setembre

Burden of Dreams (Les Blank, 1982) Vose

  Dimecres 10 de setembre

Invincible (dir: Werner Herzog;Invencible, 2001) Ve

Divendres 12 de setembre

Cave of Forgotten Dreams

(dir: Werner Herzog; La cova dels somnis oblidats, 2010) Vose

 

 

 

**********

 

dijous i dissabte 11 i 13  de setembre 

 BONS HOMEWS

 Els bons homes van amb burro

Ruc-movie

Presentació dijous 11 a les 20:ooh (Amb la presència del director Ferran Gasiot I Genís Rigol)

 

dissabte a la capella (passe film): 19:00 // 21:00 // 23:00h

 

“Els bons homes van en burro”, una pel·lícula de Genís Rigol i Ferran Gassiot (2013).

Tres homes i tres burros que decideixen viatjar per Catalunya recollint peticions i desitjos dels seus habitants, per retratar l'estat d'ànim de la gent i amb l'esperança de donar veu a alternatives.

Des de les crestes de Montserrat, els protagonistes d’aquesta aventura comencen un viatge per Catalunya i creuen França amb l'objectiu de fer arribar aquestes cartes al Parlament Europeu (Brussel·les).

Estan convençuts que, en aquests temps, la política necessita la humilitat i la saviesa del poble.

El viatge els porta per paratges del bages i berguedà, passant també pel konvent,

on hi varen fer parada i fonda.

Emprenen aquesta aventura conscients de l'esperança ingènua que suposa,

mentre es repeteixen una de les màximes de la saviesa popular:

"És un boig, un pobre somiador".

Una ruc-movie (o "pel·lícula de rucs") és un gènere cinematogràfic en què l'argument es desenvolupa al llarg d'un camí de muntanya i a través d’indrets sense il·luminat municipal ni voreres.

Les ruc-movies són metàfora del viatge sense presses i converteixen el burro en símbol d'identitat adulta. Es caracteritzen per la seva utilitat en temps de crisi, ja que recullen crítiques, propostes i alternatives a la situació actual.

Però "Els bons homes van en burro” no és una ruc-movie en el sentit convencional del terme, sinó que desafia constantment el seu propi gènere, introduint bandes sonores en directe, elements absurds a dojo i les opinions de tot aquell que tingui ganes de posar el seu granet de sorra en aquest retrat ha tocat viure.

 

 

dissabte 13 de setembre - A les 18:00h

 

safe image

 

Ex Abrupto

 

Col·lectiu

 

Volem conèixer i apropar-nos al nostre entorn.

 

Per aquest motiu, convidem al col·lectiu d'Ex Abrupto a 

 

que ens expliquin el seu projecte.

 

 MANIFEST

 

Col.lectiu de professionals del camp de l’art, del disseny, de l’educació i de la gestió cultural. Reivindiquen la descentralització territorial i institucional de l’art contemporani, i per això, produeixen impulsem propostes en aquest sentit.

 

Activen escenaris artístics nòmades i descentralitzats convidant a artistes, consolidats i sobretot emergents, a intervenir-hi. Donen visibilitat a qualsevol de les disciplines existents i per existir, i valoren sobretot les propostes contundents, rebels i fetes amb absoluta llibertat. Parteixende la base que les propostes han de ser innovadores i posseir un esperit transformador. Treballen de forma interdisciplinar i indisciplinar desobeint la formalitat expositiva. Son nòmades. No tenen camp base per executar els seus projectes; funcionem, per tant, de forma errant.

 

Plantegen els espais d’execució com a llocs de convivència entre artistes, creatius i públics; els episodis que engendren no són només una mostra de diverses peces sinó espais de trobada, coneixença, rebel·lió artística i connexió amb el territori. Estan convençuts que treballar en obert i en escenaris no confortables multiplica les capacitats, i per això sumen amb altres col·lectius, entitats i persones per augmentar les perspectives de contemplació i redoblar el seu potencial.

 

Exabrupto.cat 

dissabte 13 de setembre - De 21:00 a 00:00h 

peixera1 

Jordi Plana

La Peixera

La nit de dissabte convertirem l’espai gastronòmic exterior de konvent en un fons marí.

Un viatge a través del projecte visual i sonor La Peixera del fotògraf Jordi Plana que vol aportar una interessant experiència sensorial. 

 

 diumenge 14 de setembre 

safe image

Ex Abrupto

Col·lectiu

Volem conèixer i apropar-nos al nostre entorn.

Per aquest motiu, convidem al col·lectiu d'Ex Abrupto a 

que ens expliquin el seu projecte.

 MANIFEST

Col.lectiu de professionals del camp de l’art, del disseny, de l’educació i de la gestió cultural. Reivindiquen la descentralització territorial i institucional de l’art contemporani, i per això, produeixen impulsem propostes en aquest sentit.

Activen escenaris artístics nòmades i descentralitzats convidant a artistes, consolidats i sobretot emergents, a intervenir-hi. Donen visibilitat a qualsevol de les disciplines existents i per existir, i valoren sobretot les propostes contundents, rebels i fetes amb absoluta llibertat. Parteixende la base que les propostes han de ser innovadores i posseir un esperit transformador. Treballen de forma interdisciplinar i indisciplinar desobeint la formalitat expositiva. Son nòmades. No tenen camp base per executar els seus projectes; funcionem, per tant, de forma errant.

Plantegen els espais d’execució com a llocs de convivència entre artistes, creatius i públics; els episodis que engendren no són només una mostra de diverses peces sinó espais de trobada, coneixença, rebel·lió artística i connexió amb el territori. Estan convençuts que treballar en obert i en escenaris no confortables multiplica les capacitats, i per això sumen amb altres col·lectius, entitats i persones per augmentar les perspectives de contemplació i redoblar el seu potencial.

Exabrupto.cat 

 

 Exposició Lavabo

Esther Polo

 

Esther Polo

Setembre 2014

 

 22 és el títol d'una obra espontània, una sèrie de dibuixos,

de guixades i estripades internes que mostren diferents estats d'ànims
passant de la calma a un estat més nerviós.
L'Esther, nascuda al 1975 al cor de les Guilleries, on actualment hi viu i té el seu estudi.
A Vic va estudiar a l'escola d'art,  on va tocar l'escultura, la fosa i finalment la pintura.
Actualment està aprenent la tècnica del gravat i experimenta amb la fotografia.
 

 

 

 

2, 3 i 4 de setembre - 21:30 h

wim-wenders-1

Cinema

Rainer Wim Wenders 

 

Konvent continua aquest cicle amb l'eclèctic Wim Wenders. 

I ho fa seleccionant de la seva àmplia filmografia tres films

en els que el director mostra una intensa admiració vers artistes que l'han influït.

Wenders els ret homenatge des de la ficció fins al panegíric devot, des delcameo fins l'acurada visió d'un fetitxista.

Nicholas Ray, Samuel Fuller, Jean Eustache, Yasujiro Ozu, Pina Bausch...

Artistes sota l'atenta mirada del director alemany.

Versions originals i entrada gratuïta. 

 

 Dimarts 2 de setembre

Der Amerikanische Freund (L'amic americà, 1977) 

Dimecres 3 de setembre

Tokyo-Ga (1985) 

Dijous 4 de setembre

Pina (2011)
 

 Diumenge 7 de setembre 2014

De 13 a 17:00 h 

showimg eve67 1600 1600

Un tast de Maria Callas per Ovidi Cobacho

 

Us proposem una sessió musical monogràfica dedicada

a una de les veus i personalitats més llegendàries

de l’escena operística del segle XX:

“La Divina” Maria Callas (Nova York, 1923- París, 1977).

 

A mode de tast, farem una exhaustiva degustació de les principals versions discogràfiques del seu llegat operístic.

L’itinerari s’iniciarà amb l’audició d’algunes de les principals àries

i números musicals que va encarnar i enregistrar al llarg de la seva

intensa i polèmica carrera artística,

amb tracks d’emblemàtiques interpretacions de les obres mestres de

Bellini, Donizetti, Rossini, Verdi, Puccini, l’escola verista, les heroïnes franceses,

així com d’algunes versions poc conegudes d’algunes òperes que la Callas va recuperar de l’oblit.

Seguidament continuarem amb l’escolta d’una selecció de diferents

gravacions de recitals i concerts en viu oferts per la diva greco-estatunidenca

a emblemàtiques sales de les principals capitals mundials.

Finalment, clourà la sessió una escollida selecció d’escenes i duets que l’anomenada

diva assolutta va protagonitzar amb d’altres estrelles del firmament líric de la seva generació.

 

 

 

De 18 a 21:00 h

eduard

Eduard Finestres

 

Ambient, noise i experimental

Un repàs sorollístic des de la dècada dels seixanta fins a l'actualitat.

 

 

 26, 27 i 28 d'agost 2014 - 21:30 h

  fas

Cinema

Rainer Werner Fassbinder 

Amb Fassbinder, Konvent inicia un cicle de cinema centrat en autors germànics que van començar treballant dins l'anomenat "Nou Cinema Alemany" i que, posteriorment, desenvoluparen carreres pròpies i interessos personals.

El gust per la transgressió, per tractar temes socials obertament crítics amb les postures oficials i certa experimentació formal podrien ser denominadors comuns d'uns directors extraordinaris.

Durant les properes quatre setmanes, cada dimarts, dimecres i dijous projectarem una pel·lícula de Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Win Wenders i, l'última setmana d'Alexander Kluge, Volker Schlöndorff i Margarethe von Trotta.

Ètica i estètica es donen la ma en aquest cicle que, orgullosos, us oferim en versió original i gratuïtament.

  • Dimarts 26 d'Agost : Liebe ist kälter als der Tod (L'amor és més fred que la mort, 1969. Rainer Werner Fassbinder)

  • Dimecres 27 d'Agost: Angst essen Seele auf (Tots ens diem Alí, 1973. Rainer Werner Fassbinder)

Dijous 28 d'Agost Querelle (1982. Rainer Werner Fassbinder)

 

 

Dissabte 30 d'agost 2014

 

De 14 a 19:00 h 

albert m

Albert Moreno

Techno, Deep Tech, Deep House...

Són estils que poden definir a MoRe, però sempre en la línia més minimalista i orgànica.

Els seus sets sempre busquen mantenir el ritme a la pista de ball
i impregnar al màxim d'elegància cada mescla,
fent transicions acurades de llarga durada,
donant un toc personal a cada set amb eines de directe com Ableton Live o Maschine.

Amb varis anys ja d’experiència MoRe a actuat en clubs

i esdeveniments com Elrow Sunday Mornings (ROW 14),
Florida 135, el Manrusionica ( 1ra i 2na edició ), NightSession Festival ( 1ra i 2na edició ),
La General, La Cova Forest Club, Rubik @ STROIKA, El Sielu...

 Des del 2010 forma part del ja veterà col·lectiu de música electrònica

Fun4Funk, format el 2001, comparteix actuacions amb Sadio Ba Fane, Milo,
LA GROOVE live, Oscar Lopez...; esta treballant en el seu propi projecte: Simple Method REC.,
un Net Label amb material gratuït on MoRe treu a la llum el seu propi material;
també dur a terme un innovador projecte en format live amb Sadio Ba Fane anomenat P.A.U.S.E. Projekt;
des del 2012 va entrar a les files de MIND,
un col·lectiu format per noms com: TheLizart, Cris Turner, Sergio Conde...
i en el 2014 ha començat a col·laborar amb el col·lectiu NewRotik,
juntament amb Isaak i Carles Perez.
 

 31 d'agost - dj. XXL especial PIANO

De 13 a 17:00 h 

 

 2, 3 i 4 de setembre - 21:30 h

Cinema

 

Rainer Wim Wenders 

 

 

Konvent.0 continua aquest cicle amb l'eclèctic Wim Wenders. 

I ho fa seleccionant de la seva àmplia filmografia amb tres films

en els que el director mostra una intensa admiració vers artistes que l'han influït.

Wenders els ret homenatge des de la ficció fins al panegíric devot, des delcameo fins l'acurada visió d'un fetitxista.

 

Nicholas Ray, Samuel Fuller, Jean Eustache, Yasujiro Ozu, Pina Bausch...

Artistes sota l'atenta mirada del director alemany.

 

Versions originals i entrada gratuïta. 

 

 Dimarts 2 de setembre

 

Der Amerikanische Freund (L'amic americà, 1977) 

 

Dimecres 3 de setembre

 

Tokyo-Ga (1985) 

 

Dijous 4 de setembre

 

Pina (2011)
 

 

 Dissabte 23 d'agost 2014

 

A partir de les 16:00 h

 

Música de la Polinèsia

 

 Selecció musical de sonoritats marítimes i llunyanes.

 

A les 17:00 h

 vostè que mira i escolta ANTONIO CLAVIJO

Vostè que escolta i mira

Últim treball de vídeo de l'Antonio Clavijo Victori.

Una confrontació semàntica de significats canviants i trobats.

Dos discursos interactuen aleatòriament davant de l'espectador 

que barrejarà al seu gust, música i paraula.

En el dia de la Polinèsiala polisèmia és present.

  

 

A les 18:15 h

 

 grupo TAHONGA

Tahonga

  

Tahonga significa "Vitalidat, Renaixement i Força".

Són un grup de músics i ballarins residents a Barcelona.

Representen en escena danses polinèsiques

ancentrals de Tahití, Hawaii i Rapa Nui.

Percussió ritual i  balls de guerra són

dos de les músiques i coreografies que ens mostraran.

  

 

A les 19:15 h

 

 polinèsia primo gabbiano gerard vilardaga

 Polinèsia

  

Gerard Vilardaga i Primo Gabbiano

experimenten amb la música i amb la

poesia, la paraula i el soroll.

Treballen amb elements que han perdut

la seva essència per a convertir-se en quelcom híbrid i bastard:

la Polinèsia oferta al públic és pur cinema,

happening i confusió sentimental.

 

 

A les 22:15 h 

 

AMOR EN HAWAII

 

 Amor en Hawai

BLUE HAWAII, 1961) de Norman Taurog

 

Film explotaiton que gira al voltant de l'Elvis Presley.

Amors idílics, balades i postals fetes pel·lícula.

Un viatge amable i ben intencionat, una història

amb happy end... una delícia recomanable per a cors sensibles.

Un veritable artefacte pop.

 

Diumenge 24 d'agost 2014

 

De 13 a 17:00 h

 XEP

 

 Xep

Sessió sense etiquetes

 Sessió sense etiquetes, contenint diversos estils

 - Funky, House, Bossa Nova, Trip hop, Pop, Rock -

i adaptada al moment, a l'espai, a l'ambient i al clima.

Copropietari del Bar Igrega (Manresa).

 

Exposició agost

desp 

Mònica Subidé

Continuem amb l'exposició IN.carn fins finals d'agost 2014

 

   

Dijous 14 d'agost 2014 

De 16 a 19:30 h 

 

 32B9495 copia

 RedRum(bo)

Sessió de Punk/Hardcore

 

Aquest dijous treurem el David Nieto de les olles i fogons de konventCuina

per passar a la cabina de puntxadiscos.

Sota el nom de dj REDRUM(bo) s'encarregarà d'amenitzar-nos

la tarda amb una selecció de tralla de la bona amb vinils de

Punk/Hardcore dels anys 90 nacional i internacional.

 

 A les 20:00 h 

mònica subidé

Mònica Subidé

Inauguració exposició IN.carn

 

 

Mònica Subidé és una de les artistes fetitxes de konvent. 

Les peces a de gran format que presenta en aquesta ocasió són de pes i alçada.  

Pintures de cossos amb volum, forma i textures.  

Expressionisme amb una pinzellada interessantíssima. 

Subidé va estudiar dibuix el Centre d’Art Massana de Barcelona 

 i la seva evolució pictòrica té un marcat caràcter autodidacte.  

La seva obra s’ha exposat en galeries nacionals  

i internacionals i recentment la seva obra s’ha pogut veure a la galeria Fidel Balaguer 

 i l’Esther Montoriol de Barcelona, a la Anquin’s de Reus i també a la Bj Art de França. 

 

 

  

Divendres 15 d'agost 2014 - FESTA TROPICAL

 De 14 a 18:30 h 

pere 

 Pd. 54-46

Sessió de Soul-Early Reggae-Ska 

 

Pere Gendrau (Berga, 1980)
Va punxar a La General de Berga des del 1996 fins al 2003,
adaptant-se a diversos estils musicals però amb especial devoció
per la música dels vuitanta i noranta encapçalada per grups com
The Housemartins, INXS o R.E.M. Del 2007 al 2010 va fer sessions a Madrid,
al bar musical 'Fin de Siglo', destacat per l'alternança del soul i el pop espanyol.
Des de llavors, es dedica als gèneres que mai l'han deixat d'acompanyar:
principalment el soul, l'early reggae i l'ska clàssic.

 

 

A les 19:00 h 

jack

Jacc & The Ripper’s

En concert

 Banda berguedana totalment.

Amb una puresa d’aquelles que només tenen les olles amb bon pòsit.

La banda està formada per nois joves plens d’energia i actitud.

Jacc & The Ripper’s està preparat per alçar el puny

i ajuntar a tots aquells que siguin amants

d’aquest gran mode de vida que és el Rock’n’Roll!!!

La banda es comença a forjar a les profunditats més pures

d’una vida dedicada al Rock’n’Roll el 2009,

amb la composició i gravació d’un àlbum a base de pulsió

i vivències d’un romàntic dels sons més crus i rifferos.

 

De 20.00 a 22:00 h  

MARTÍ BARCONS

 Martí Barcons DJ. 

Paisatges sense postals. 

Ritmes allunyats del tribal. 

Seran dues hores de ritmes pausats, funky i ànimes negres.

 

 

 

De 22.00 a 01:00 h  

 10559858 10204545232298636 7510106080530641290 n

 David Brozza DJ. 

Incorrupte i correcte.

Dj Brozza aportarà les sempre delicades seleccions

per acompanyar una nit tropical com aquesta,

on no hi faltaran els ritmes més Soul i negres.

 

 

Dissabte 16 d'agost 2014 

A les 19:00 h

 

es

Radioactive Kids

En concert -  Psychobilly

 

Tonen al konvent després de que el juny passat pugessin al pòdium

i fossin capaços de fer caure pedres del cel !!

Des d’Alacant i Múrcia arriben els Radioactive Kids.

Una banda que fusiona el rockabilly

amb diferents estils musicals com poden ser el new wave,

el pop dels 80’s o el punk, però influenciats fortament pel Psychobilly.

La formació actual es composa de

Richard Sevilla (contrabaix), Josman (Guitarra)

Gustavo Luna (bateria) i Gerardo Garcia (veu).

 

Diumenge 17 d'agost 2014

De 13 a 17:00 h

 

XXL 

 

Selecció músical d'òperes i clàssica.

 

 

 

Dissabte 9 d'agost 2014

Des del migdia fins a les 18:30 h

Phom

Phom és un projecte musical sonor que repassa la música 

grunge, pop i alternativa dels anys 90 fins ratllar l'actualitat.

 

 

unnamed

En Teo va de Putes

9 d'agost (19:00 h) 10 d'agost (13:00 h)

 

és l'enèsima versió de dos “ex” que es retroben....

però amb uns punts particulars i

determinants que la fan diferent a la resta.....

ELL i LA NOIA

recorden, somriuen, es retreuen,

s'exciten, es deceben, menteixen i es sinceren,

en aquest text amb escenes explícitament verbals

on es busca incomodar l'espectador,

que pot prendre partit per un o per l'altra 

a partir de situacions que segurament reconeixerà.

 

TEO VA DE PUTES

és una lectura dramatitzada,

però amb passatges interpretats i actuats,

tot ubicant el públic de manera poc convencional

–com si seguissin un partit de tennis- 

per crear més proximitat entre aquest i els actors. 

 

TEO VA DE PUTES,

transcorre durant un àpat,

i segueix les pautes d’un menú degustació d’un restaurant de categoria,

on cada plat intenta reflectir el moment dolç,

salat, amarg, potent o àcid de l’escena que s’està vivint. 

Per això ens interessa fer-ho en espais

“poc convencionals” com e l’espai gastronòmic del konvent.

TEO VA DE PUTES,

és la primera obra del pallasso

del Joel Grau LLucià com a dramaturg destinat per a adults.

Sorgit del teatre infantil,

amb la companyia deParranda,

crea la filial laParrandera per a les seves produccions per a públic adult. 

 

+ INFO CIA. AQUÍ

 

Dissabte 2 d'agost 2014

de 12 a 18:30 h

 

10511111 595521320568850 3765703767344063640 n

 

Clickman + Christian Vyzli

 

 

 

 

Dissabte 26 juliol 2014

 

 Des del migdia fins a les 16:00 h

 

clickman

Clickman

La música dels clàssics del jazz, rock, pop,

sense oblidar alguna patinada techno de la mà del dj Clickman.

 

El dj i productor manresà

bufarà la pols de les postades i convertirà en brillant tot el jardí del konvent.

En tots sentits.

Se’ns dubte es tracta  d’una bona ocasió

per asseure’s i únicament

degustar de la qualitat en tots sentits

 

 

 

 

Divendres 18 juliol 2014

 

 17:00h Presentació Còmic

 

no-option3

 

NO-OPTION

 

No Option és la revolució feta amb vinyetes. Una proposta d’alt risc, sense espai a la covardia plàstica.

Es salten les normes i això si, amb gran talent.

Pep Pérez viu dins d’una càpsula on entre opcions hi té kànfor o una bombona de gas butà.

Tot explota i queda tenyit de negre.

Sense opció. Pintor i dibuixant desvergonyit i de Manresa, 

va crear a la dècada dels 90 el personatge de Raúl el Rude, un tipus que avui diríem anti-sistema.

 

 

 

 

 

images

 

18:00h  Concert

 

ROGER

 

CANTA A SAU

 

 

 

Allunyat de qualsevol escenari de festa major, arriba Roger Pelàez.

 

Un personatge polifacètic que tant canta, com pinta, com dibuixa. Sempre des d’una vessant crítica i molt irónica.

 

Cantant de Budellam, Perro Pachingo, El Mal Ja Està Fet i el Comitè de Salut Pública.

També ha dibuixat per fanzines i revistes variades en el seu pintoresquisme, Ikària-la polla de deu, Cretino,TMEO, Ekintza Zuzena, Illacrua, Smile, El Pèsol Negre, Revista de Tractors, Les Males Herbes, La Escuela Moderna, La Cruda.

 

Una tarda de divendres per cantar o corejar totes les estrofes de la mítica banda Sau. Això si, des de la visió dels ratpenats.

 

 

 

 

 

 

 

 Furguson5

 

 

Dissabte 19 juliol 2014 – 19:00 h

 

FURGUSON (rock sideral)

 

Són de Gurb, de terres endins. La seva música és d’aquelles que no necessites ni una cullereta per remenar el cafè.

Cançons amb nervi amb un punt de foscor molt pròpia. Lletres introspectives que conserven el punt críptic i que es mostren amb dosis de maduresa.

 

Sons hipnòtics, contundents i alliberadors amb un directe suggeridor, que es converteix en un ritual inoblidable i en una cerimònia única.

 

http://furguson.bandcamp.com/

 

 

 

 

 

 

puput

 

Diumenge 20 juliol 2014 – 19:00 h

 

PUPUT (pop d’estadi)

 

 

 

Teníem moltes moltes ganes que els PUPUT arribessin al konvent i per això actuaran a la capella.

Serà un directe contundent, atmosfèric, amb fum, molt fum i una posada escènica gairebé fílmica.

 

Van estrenar el seu directe a la sala manresana Stroika, on van presentar en exclusiva el seu primer disc.

Influenciats per diversos dels millors grups del panorama internacional independent però sense renunciar en cap moment al lloc d’on vénen.

Puput va representar l’any passat una alenada d’aire fresc a la moguda independent de Manresa,

que no va deixar indiferent a ningú i que té vocació d’estendre’s a tots els racons del país.

 

http://puput.bandcamp.com/

 

 

 

 

 

 

 MIGUEL ANDRES

 

17 al 27 de juliol 2014 – EXPOSICIÓ DE VÍDEO ART

 

 

 

MIGUEL ANDRÉS

 

(Performer y artista visual)

 

 

Estrenem sala i projecte. Separem continguts i obrim un nou espai on durant tot l’estiu es gestionaran les exposicions de konvent.  Una sala dedicada únicament a mostrar l’art expositiu durant els propers tres mesos.

 

Comencem a la valenta, amb la primera exposició de vídeoart a les nostres comarques.

 

Es tracta del projecte System de l’artista murcià  Miguel Andrés.

 

Una delicada peça simple i plena de connotacions crítiques. S’emmarca sota el paraigües de la crítica social, però amb molta elegància.

 

Per un bon funcionament és necessari programar els terminals/individus amb les nocions bàsiques de funcionament. Les normes socials i la religió son únicament alguns dels estímuls rebuts.

 

Aquesta peça pretén ser una al·legoria digital (al més pur estil del segle XXI) de com el sistema insereix en nosaltres les pautes bàsiques per la perpetuació del mateix.

 

 Un grup o conjunt d’elements interrelacionats, interdependents, que interactuaran formant una entitat col·lectiva; un conjunt metòdic o coordinat de les parts, fets, conceptes, etc.. qualsevol esquema de classificació o disposició d’un mètode o complexa de mètodes.

 

Tot sistema precisa d’unes bases establertes que sustentin i evitin el col·lapse. Sens dubte el sistema socioeconòmic que empara als humans no està exempt d’aquestes normes. El sistema (normalment el capital) la societat vista com un entorn a explotar, restringir o reprimir individus enllaçats per un sistema operatiu, una col·lecció de software que gestiona els recursos de hardware de l’ordinador i que proporciona serveis comuns als programes informàtics i a l’individu.

 

Miguel Andrés (Múrci 1982)

 

Publicista atret per les arts. Va exercir com a director d’art durant alguns anys a agències de Madrid i València. És gràcies a la crisi que decideix canviar de vida i troba de mica en mica el seu camí dins del món de l’art. Experimentant varis camps de les arts visuals, és en les performances i el vídeoart on es troba còmode per fer-ne l’eix principal de les seves obres. Des de llavors, ha participat a diverses exposicions i festivals tant a nivell nacional com internacional, així com ha rebut diversos premis i mencions. No concep el món d’altra manera que no sigui creant, investigant o reflexionant. L’art es converteix d’aquesta manera en motor de la seva vida, en la vàlvula d’escapament de la pròpia emoció, personalitat i intel·lecte.

 

 

 

 

DISSABTE 12/JUL/14  – 19:00 h

(jardí konvent) - Concert 

ALBERT PALOMAR

 

Després de "No estem sols" Albert Palomar torna amb "Cor de Bou" ( Senitart ).

No ha passat ni un any i el músic de Manresa s'ha tancat de nou als Aviram Estudi per treure'n un grapat de noves cançons que segueixen l'estel·la d'aquell primer disc, que l'ha portat a tocar en una cincuantena de places i espais com el Festival del Mil·leni, al Festival Mirall Sonor, el Fem Ateneu...

Amb la seva veu i la guitarra acústica l'Albert, com a bon filantrop, l'hi canta a la vida i a l'amor. Mitjançant el seu univers particular ens endinsa en un grapat de noves històries, entre el surrealisme i la perversió. Càustic, romàntic, apassionat. Un univers d’escombres, bombes de fum, pastilles de postades amb farbalans i il·lusió, que és el que més ens agrada.

 

 

JUNY 2014

DEL 28/06 AL 3/07

KONVENTPUNTZERO

 

DIJOUS 12/06/2014 a les 19:00 h

 Encetem konventCuina 

OBERT a DIARI de 12.00  a 00:00  h

 

DISSABTE 14/06/2014

A les 13:30 h. CONCERT VERMUT

RADIOACTIVE KIDS (PsychobillY) ALACANT

 

Exposició: del 12 al 27 de juny

LOLA SANDOVAL

  

detall-rios

 

 

 

 

 

 

DISSABTE 10/05/2014

 
 
 
Dissabte 10 de maig 2014 - De 12.00 a 00.00 h.
 
RECITALS: GRATUÏT
CONCERT: DONATIU  8,5 €
 

PAU RIBA I LA PRIMAVERA POÈTICA


           Sis hores de poesia, llibres i música al jardí del konvent.

De 12:00 a 19:00 h

La primera edició de la primavera poètica al konvent, tindrà la presència de les reconegudes poeteses i artistes IVETTE NADAL i MIREIA CALAFELL, oferint-nos la part més amable dels recitals i també amb d´altres recitadors més parateatrals o musicals com el conjunt POLINÈSIA, format per GERARD VILARDAGA i PRIMO GABBIANO. L´experimentació vocal i la transgressió ens arrivarà amb  JOSEP GRIFOLL i ROGER PELÀEZ, ELENA SIXTO, CÈLIA NOLLA I GUIM VALLS.

MÚSICA:


           


19:00 h
 LEGNER LIBUGSNI

 Personatge cantautor de rock, grunge, punk i gairebé astral, però sempre des d’una intimitat més de cullereta i plat fondo.
Tot i que actualment resideix a Casserres, prové de Madrid i els seus temes viuen entre la filantropia i les estrofes més profundes. Presentarà “Las criatures lucen bien en sus estantes” cançons per a la paranoia i el pensament.
                

20.00 h PAU RIBA 
 
Pau Riba i la seva guitarra, ens recordarà les cançons que l'han reconegut durant generacions.

En un entorn íntim i privilegiat com és konvent, el mestre de la contracultura durant els anys 60 i 70, el creador de grans discos com Dioptria, s’ens despullarà per mostrar-nos que està en plena forma.  Actualment de gira per tot Catalunya juntament amb Pascal Comelade, farà parada a Cal Rosal per revisar els clàssics de sempre.

EXPOSICIÓ:            

Iñaki Otalola 
Jove pintor autodidacte que es mou entre la pintura i el traç simple, entre la publicitat i la il·lustració.

Les seves obres detallen gestos de quotidianitat dins de l’univers pop. Retrats amb ironia elegant, sense sarcasmes i amb tocs surrealistes. 

GASTRONOMIA:


Durant el transcurs de la primavera poètica d´enguany, inaugurem un nou espai gastronòmic.
FASTFUD_KONVENT.  
El territori portat a la brasa a través d´hamburgueses, empedrats, hummus, pastissos i aperitius. Vermuts i bons vins, cerveses artesanes del Berguedà.
Tot sota el nou porxo del konvent, a la gespa, al peu de pati o a l’ombra.
 
 

Estantigua

BARCELONA

 

EAT MEAT

 
 
 
Fins el 3 de maig de 2014 - C/ d'en Mònec, 17
 
 
 
    Arribem a l’abril, sense cap por enfilem els sants dalt del carro i entrem per la porta del darrere. Barcelona ens espera. Turistes a la Rambla i alteracions químiques prop del Palau de la Música.
 
I és que KONVENT es PRESENTA a l'EAT MEAT de BARCELONA. Ho fem amb tot l’amor i canviant els sants per tots els amics i artistes que hem anat trobant en aquest Rocío i no ens quedem curts.
 
Serà divendres amb els nostres siamesos i amants d’ EAT MEAT i amb dos dels artistes amb identitat pròpia Mònica Subidé i Xevi Solà.
En aquesta exposició “Estantigua: la processó de fantasmes!”  veureu com s’estableix  un estrany diàleg entre l’interior i l’exterior, la carn i l’artifici, “lo” domèstic i “lo” monumental, això si, unit per la por a no transcendir.
 
 
Xevi Solà (GIRONA 1969) 
Pintor de la imatgeria molt peculiar. Amb una terrible projecció a triomfar fora de casa però molt admirat i seguit des de l’ull de l’ huracà.
Ha exposat en nombroses galeries tant individuals com col·lectives, això com a fires internacionals, entre les que es destaquen : ArtRio 2013, Art Fair Taipei (2014), Galeria Inox (Rio de Janeiro), Galeria Victor Saavedra (Barcelona), Konvent.0 (Cal Rosal-Berga), Biennal d’Art (Girona), Galeria Esther Montoriol (Barcelona), …    
 
  
Mònica Subidé (BARCELONA 1974)

Pintora d’emoció a través de la carn i la representació humana. En aquesta ocasió ofereix una evocació molt complexa entre les natures mortes, bodegons, cossos i carn en repòs.

 
Subidé és una artista de les que sap moure i investigar tot  el seu entorn. Les relacions es converteixen en un pou d’estudi per evolucionar i entendre l’art i les sensacions.
Ha esposat en nombroses fires i galeries com Galeria Fidel Balaguer, 2013 Lille Art Fair (França), BJ Art Gallery (França), Konvent.0, Galeria Anquin’s (Reus), Galeria Esther Montoriol (Barcelona), …
 
 
 
 

DISSABTE 29/03/2014

 
Cartell: Jordi Plana
 
 

Dissabte 29 de març 2014 - De 16:00 a 21:00 h
 
 
 
    Konvent Jornada de portes obertes:
 
         Aquest 2014 konvent fa un pas endavant per tal de donar continuïtat al projecte i oferir propostes culturals durant tot l'any. Per un cantó, konvent s'ha constituït com a associació cultural, i a part de programar activitats mensualment, a partir de juny s'obrirà cada dia amb un nou projecte que combina art i gastronomia. Per altra banda, també s'han començat a dur a terme tasques d'adequació, manteniment i millora de l'espai, que considerem de gran valor patrimonial i arquitectònic. 
 
               És per això que el proper dissabte 29 de març fem una jornada de PORTES OBERTES, amb el clar objectiu de mostrar-vos la feina feta, la recuperació del jardí, els nous espais… i on tindreu l’oportunitat de fer-vos membres de l’associació.
 
Exposició:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DIUMENGE 2/03/2014

 
 
Diumenge 2 de març 2014 - 17:00 h
 
 
 
    El març ja és aquí. Entre carnavals i dijous grassos al konvent anem escalfant motors. Aquest diumenge toca donar la benvinguda als performances, acompanyada de dansa, música i visuals. Per fer-ho comptarem amb la increïble formació del delta de l'Ebre ENSEMBLE TOPOGRÀFIC, presents a festivals de renom com Eufònic i Sónar i també hi tindrem PRIMO GABBIANO amb el nou espectacle MESMERISMO acompanyat d'un equip de luxe.
 
 
 
ENSEMBLETOPOGRÀFIC

La ballarina Anna Hierro i els músics Andreu Garcia i Carlos Martorell, tots provinents del Delta de l´Ebre, investiguen al voltant de com la música provoca dansa i com la dansa esdevé música.
Tres ments en creació constant que defugen de partitures o coreografies marcades treballen alhora i s’enfronten i es complementen fins arribar a una resolució incerta, donant lloc a una narració acústica i electrònica que té el seu contrapunt visual en la fisicitat de la dansa.

 
 
 
MESMERISMO
L'art i el seu influx sobre les persones està a la gènesi d'aquesta acció. Imatges, sons i gestos busquen la reacció de l'espectador...modular l'ambient que ens uneix davant la peça artística per concloure que: tots som públic, tots som artistes. Mesmerismo és vídeo, electrònica i cos.
Acció performàntica que comptarà per a l' ocasió amb el performer Isil Sol Vil, les visuals de Visual Pal i els músics Primo Gabbiano i el mexicà Mr Vampire.
 
 
 
 
Mesmerismo / Acción performántica from Antonio Clavijo Victori on Vimeo.

DISSABTE 15/02/14

 
 

 
 
Dissabte 15 de febrer 2014 - De 13:00 a 21:00 h
 
 
 
    I ja és hora de la bona gastronomia. Que sigui des de les tradicions. CALÇOTADA !!
 
     Exposició: JOSEP BOVER

     Productes:  14:30 h. 
                            CALÇOTS
                            Botifarres i cansalda ROVIRA -SAGÀS
                            Pa de cal Agustí -Cercs
                            Coca de cal Piu -l'Espunyola
                            Vi de Fargas -Salelles                    
 
     Música:

                          13:00 h. DJ. ANGULUS
                          18:00 h. THE RIGODONIANS
 
    
* Cal inscriure's abans del 12/02 a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
 
 
 
Konvent segona INTROSPECCIÓ de treballs de camp. 
 
Comencem la primera proposta gastronòmica, amb productes de qualitat, fotografia i música.
 
Foto: Josep Bover
 
Exposició de Josep Bover, propietari de l’hotel ca l’Amagat de Bagà i membre de l’Aftdao. Per aquesta ocasió Bover ha preparat unes imatges a l’entorn dels sabors. Un treball especial, detallista, ple de colors i amb gairebé retocs aromàtics, que sedueixen visual i tècnicament.
El projecte sabors neix com a treball creatiu amb l’agrupació fotogràfica, i s’inspira en les obres dels pintors clàssics del barroc espanyol. A partir d’aquí, s’evoluciona cap a unes imatges on el que realment busca Bover busca és el tractament de la llum i els efectes que produeix sobre els diferents elements.
 
Acurat, nítid i metòdic, mostra un gran coneixement de la tècnica, tant en la realització com en el procés de postproducció, sense muntatges i amb els mínims de retocs digitals possibles
És la primera vegada que podem degustar aquesta obra, que presentem en primícia al konvent.
 
La part gastronòmica ve donada pels calçots i per la qualitat dels productes: botifarres i cansalada de cal Rovira de Sagàs, pa de cal Agustí de Cercs, coca de cal Piu de l'Espunyola i vi Fargas de Salelles.
 
A l’hora d’escollir els productes, s’ha buscat el màxim possible la qualitat i l’entorn més proper. Petites empreses que es preocupen pel resultat dels seus aliments i vinculades al territori.
 
Durant la calçotada s’acompanyarà amb música del dj. Angulus amb una sessió de reggae i dub.
 
 
 
I a les sis de la tarda The Rigodonians
 
Format per Pablo Tudela i Rodrigo Laviña (At Versaris), dos melòmans que ens presentaran el seu projecte The Rigodonians, una volta al món en 80 discos. Dues col·leccions de vinils que naveguen entre l’ahir i l’avui de la música amb qualitat amagada a les més inversemblants calaixeres de botigues, mercats i cabines de DJs abandonades. Des del funk fins a la bossa, passant pel calypso, rythm & blues o el northern soul. Les seves sessions són una festa garantida.
 
 

DISSABTE 11/01/14

 
 
 
 
Dissabte 11 de gener 2014 - De 16:00 a 21:00 h
 
 
 
    Comencem el gener TAL COM TOCA. Amb un dissabte de programació d'alta volada.
 
     Exposició: RAI ESCALÉ

     Música, performances i visuals:

                          LAFIDKI
                          NO PARFUM
                          ANTONIA FOLGUERA BZZZBIP
                          PRIMO GABBIANO
                          X 
 
 
 
EXPOSICIÓ – RAI ESCALÉ 
 
 
       Rai Escalé presentarà en primícia les noves obres.  El pintor de la foscor. Com a artista carnívor, els seus quadres són puntades de peu a l’estómac. Pintor inconformista i alternatiu, no us imagineu els seus quadres decorant les parets del menjador. En Rai és algú que busca l’impacte. Va passar per Belles Arts sense llicenciar-se, i després d’exercir de mànager musical i d’il·lustrar premsa i revistes, va començar a explorar dins seu. Ha treballat els gravats, el collage, la pintura i ara també l’escultura, amb un mateix estil bisceral i grotesc. La seva mirada crua és deutora de Francis Bacon i les seves obres han voltat molt pel món amb exposicions a Miami, Nova York, Londres o Hamburg. A més, en la seva faceta de promotor cultural és un dels fundadors de Eat Meat de Barcelona, un espai creatiu en què s’exposen artistes amb mirades singulars, membres d’aquest expressionisme fosc del que ell també forma part.

 
 
 
16:00 h
ANTÒNIA FOLGUERA (BZZZBIP)
 
           Dj, activista cultural, incansable comunicadora, especialista en art digital, xarxes i aventurera multimèdia en el món dels digitalismes i les noves maneres de comunicar-s’hi.
        Bzzzbip és el projecte sonor d'Antònia Folguera, la qual s’autodefineix com a aventurera multimèdia. Els seus sets electrònics resumeixen la capacitat evocador que té la música electrònica del segle XXI. Al mateix temps, es tracta d’una proposta sofisticada, molt cuidada, d’una atmosfera profunda i hipnòtica.
        És una ocasió de luxe escoltar a Bzzzbip. Hi ha moltes raons per fer-ho, femenina, especial, delicada, intel·ligent,... Folguera reuneix tots els qualificatius que fa que deixi molt alt el llistó.
 
 
17:oo h
X

       Projecte de l´artista manresà Kenny Pérez. És una de les sorpreses. NO NOM NO CARA.
 
 
18:00 h
LAFIDKI
 
Ladifki és un artista visual i sonor instal·lat a Berlín però de procedència cambotjana.
L’especial proposta que presentarà al konvent es basa en una performance sonora, on a través de l’imaginari tradicional cambotjà experimenta directament amb l’espai i l’entorn més proper.
 
 
19:oo h
PRIMO GABBIANO
 
 
        Clavijo rere el nom de Primo Gabbiano és un dels personatges més actius i imparables que hi ha a Pallejà i a l’hora, és un dels músics que s’ha passat més hores al Konvent, carregat d’aparells, buscant i experimentant, escoltant i gravant.
 
 
20:00 h
 
NO PARFUM
 
Samuel Mateos i Martí Barcons. Foscor i tremolor. Premi tendències 2012
No Parfum es va formar el 2010 per tirar endavant un projecte molt personal de música electrònica. Influenciats per artistes del Dark Ambient i IDM (Intelligent Dance Music), mesclen sintetitzadors i baixos en un directe que combina so analògic i digital, guitarres elèctriques, sons greus en dosis elevades i foscor extrema.
 
 
Director de cinema, ens presentarà el trailer DIC .
Trailer de "Direcció Intencional Conscient"
Realitzat per G. Quinto, Rafa Pozo, Mila López i Sergi López III
Amb G. Quinto, Gigi Folch, Mila López, Xavier Gil Dalmau, Omar El Aargoubi, Oriol Asensio, Santi Martinez, Sandra Gómez, Eduard Finestres...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Il·lustracions de la berguedana Maria Cosp.
 
Maria Cosp presenta a konvent per primera vegada el seu treball.
 
Contes il·lustrats, Moleskine i làmines amb acrílic.
Maria Cosp és de professió Farmacèutica-Homeòpata i de vocació il·lustradora-autora de contes il·lustrats i formada a l’escola Massana, Nau Ivanov, Marta Parera i Tanja Smit..
 
 
 
  
Gueeta Pearson

Música:
 
A les 18h, la cantant Geeta Pearson, afincada a Montreal, ens oferirà un concert intimista i amb una veu única, recordant-nos els inicis de Bjork, passant per Lhasa i acaronant Patti Smith.
 
Geeta Pearson és un cantant i compositora multi-instrumentista , exploradora vocal , artista i poeta de Montréal. Crea art amb sons i paraules des de fa molts anys . Compon amb un ambient real , sensible i cru influenciat per la seva imaginació, la llibertat, la bogeria, la gent, l'art i la vida.
 Geeta és reconeguda pels seus potents directes en les que combina piano, teclats, efectes, harmonies, ritmes i percussions amb la poesia surrealista.
Ha participat en multitud de festivals tant americans com europeus. Un dels seus darrers projectes va incidir en explorar sons electrònics i veus inspirades en la música contemporània d'Armènia a les Arts i la Cultura Estudis de Laboratori a Yerevan, Armènia.
 
 
Cinema