__back  

LOGO

 CICLE CINE

CINE

-CICLE DE LES VERITATS- 

 

  Aquest estiu busquem en el cinema algunes veritats.  En tenim ganes. Plànols, seqüències, diàlegs... troballes que, des de la ficció o la realitat documental, ens connecten a la pantalla en una relació estranya i colpidora. Moments que ens toquen i ens canvien, veritats o mitges veritats... tot és vàlid quan l'epifania s'albira.

PASOLIND

10 SETEMBRE 15 - 21:30h

PASOLINI

 (Abel Ferrara) 2014  VOSE

Teníem ganes de portar a Ferrara en els nostres cicles. I el tenim pletòric amb ganes d'explicar una bona història, que no és la de Pasolini, sinó la ficció que alimentava la seva vida. Aquí el trobem prosaic, familiar, amb veritats amagades entre els plecs de la memòria i la realitat.
Algú ha de rescatar aquestes històries. I mostrar-les.
 
 

 ilusosd

3 SETEMBRE 15 - 21:30h

LOS ILUSOS

 

(Jonás Trueba) 2013  VE

 
   Serà impossible no sentir-nos identificats amb algunes de les escenes d'aquesta pel·lícula. Personatges que parlen, surten de festa i es relacionen en les infinites combinacions que ofereix la nit.     Veurem com el film que estem veient es construeix davant nostre amb ànim de transparència i honestedat.
La línia que separa vida i obra sortirà, un altre cop, a la palestra i comprobarem el que ja intuíem: que totes les ciutats són la mateixa ciutat.
 

UPSTREAM227 AGOST 15 - 21:30h

UPSTREAM COLOR

(Shane Carruthr) 2013  VOSE

 
     Una història d'amor que es desenvolupa al marge de tots els tòpics i convencions. Ciència-ficció amb altes dosis de poesia.O potser poesia del futur...Les veritats que aquí trobem són mútiples i estranyes; els signes, delícies estètiques i, la trama, un forat negre. El cinema que proposem demana un espectador actiu i còmplice, atent a les infinites opacitats d'una relació amorosa.

 

oh boy20 AGOST 15 - 21:30h

Oh Boy

(Jan Ole Gerster) 2013  VOSE

 
Una òpera prima amb multitud de referències cinèfiles, com està escrit. L'artista novell vol explicar-ho tot i, de passada, mostrar que en sap del seu art comparant-se amb els millors. Malgrat les urgències del debutant en aquest film trobem ja un estil i una bona vella història: una persona jove busca el seu lloc al món. A partir d'aquí tot és peculiar i, potser, entranyable perquè ens reconeixem a la pantalla. I somriem.

unders13 AGOST 15 - 21:30h

Under the Skin

(Jonathan Glazer) 2013  VOSE

Què ens fa humans, què no? Respostes elíptiques en una història de ciencia fícció amb regust clàssic. És a dir: futurs integrats en el present, distopies plausibles i una estètica que mira pel retrovisor.
Un film amb imatges pel record amb una banda sonora que demana decibelis.

 

 kurt

6 AGOST 15 - 21:30h

Kurt Cobain: Montage of Heck (Brett Morgen, 2015) VOSE

La història del músic Kurt Cobain s'ha mogut entre la versió oficial, el mite i totes les mentides que la indústria discogràfica generava o permetia. Aquest documental, exuberant i amè, explora la vida darrera d'unes cançons, d'uns discos. Pares, ex-parelles i amics a la recerca incessant de signes funestos. Potser veritats.

Julianne Moore in David C 014

30 JULIOL 15 - 21:30h

Maps to the Stars (David Cronenberg, 2014) VOSE

L'enèsima aproximació a les interioritats d'un Hollywood prosaic serveix al mestre Cronenberg per explicar una història d'obsessió i culpa. Fosca, inquietant i magnètica. La neurastènia és un motor dramàtic i un mirall.

20000DaysOnEarth

 23 JULIOL 15 - 21:30h

20,000 Days on Earth (Iain Forsyth, 2014) VOSE

Nick Cave parla, Nick Cave vibra, Nick Cave es transforma davant nostre. Aquest documental és un panegíric, una lloança i un intens apropament a la figura de l'artista australià. A aquest film gaudim de la cinematografia i, també, d'una veritat guionitzada rica en matisos. Un delit nocturn.

16 JULIOL 15 - 21:30h

La Grande Bellezza

(Paolo Sorrentino, 2013) VOSE

La vida d'un escriptor que només ha escrit un llibre. La vida d'un bon vivant que balla a les millors i més decadents discoteques de la ciutat. La vida d'un crític d'art que ja està cansat de l'art. La vida d'un home que va veure la bellesa. Això alimenta.