konventpuntzero 2010 -cinquena edició- 12, 13 i 14 de juny CAL ROSAL (Berguedà)

Tema: RITUAL *Vídeo-catàleg de les obres presentades (vídeo: Jordi Plana)

 

konventpuntzero 2012 -séptima edición- 23, 24 i 25 de junio CAL ROSAL (Berguedà) 

Tema: PECADO/ERROR 

 

Konventpuntzero es una propuesta artística que se celebra una vez al año en la localidad de Cal Rosal (Berguedá/Barcelona), dónde a partir de espacio como es el convento del Sagrado Corazón de Jesús se presentan todo tipo de manifestaciones artísticas. Pintura, escultura, fotografía, música, experimentación, performances. Un espacio lleno de arte con una visión totalmente libre y creativa.

 

Participantes 2012

 

iaki otaola eduardfiguls konvent0471 ddd abandoned
 iñaki otaola    eduard fíguls

 col·lectiu dejavà

  +joan canal

 quim moya abandoned new england
 ricardo munoz txema rico  myriam negre  artwork images 425365529 469680 albert-punti abel
 ricardo muñoz  txema rico/celeste alias  myriam negre   aftdao berga abel castells
berdalet els tres ferran gerard vilardaga guerrilla
marina berdalet els tres tenors ferran cerdans gerard vilardaga guerrilla ganchillo
hab28 hugo bruce jordi mònica nubiola
habitació 28 hugo bruce jordi plana mònica subidé + mercè rodríguez nico nubiola
obiols periko priscop raquel tomàs xevi sola 2
eudald obiols periko bord col·lectiu prískop raquel tomàs xevi solà
PATY MEZA ANA REINA ADRI VENTURA MARTA AMI PLAZA
paty meza ana reinas adrià ventura marta ami ana abascal
verdaguer 7 l'aparador HOMENATGE

 

EMERGENTS 2012

Propostes de joves artistes distribuides a establiments de Cal Rosal, per interactuar entre la població i l'aspecte més restringit de l'art.

 

 irene serrano  edu martínez i victor sànchez  esther miquel   viudaDe

FREQÜÈNCIA 2012

 

Espai dedicat a les arts efímeres més arriscades tal com performace, spoken word, parateatre, dansa, poesia, música sonòrica i experimentació.

 

 ANITA MILTOFF / concert en acústic, dues veus, dues formes. Irreverents. 

El grup, la comunitat, la gran quantitat de homes i dones que han tocat amb nosaltres comparteixen un fet accidental i curiós a la vegada; tots han viscut a Gràcia alguna volta de la seva vida; a Gràcia vam fer els primers concerts, hi hem assajat sempre, hem tocat a la festa major, a les barres hi hem plantat mil banderes; el cert es que estem fins la puta polla del barri i no ens en podem escapar perquè té un encant indesxifrable. ANITA MILTOFF comparteix aquesta paradoxa, n'estem farts i n'estem enamorats com a imbècils, per això ho hem deixat un any i hem tornat, ha marxat un munt de gent, n'han vingut de nous, han tornat a volar, alguns tornen eventualment i tornen a marxar; ací estem com un ODI SOCIAL TORTELL, sense entendre res i preguntant i com no ANAR FENT...

 

COS/A / projecte de música, dansa, poesia i parateatre. 

L´espectacle COS/A format per la banda Kinoplatz juntament amb el ballarí Roberto R. Zudaire. Imatge, dansa i música en el primer espectacle sorgit del Laboratori del Cos i el Moviment (LACOMO), un espai creat per la banda per experimentar les connexions entre el cos, la música i els registres audiovisuals que en generen una nova relació.

  

VUELTABAJO TEATRO

Presentaran “làgrimas de oro”. Una proposta que cerca el paral·lelisme sensorial entre els extrems amb el que es pot trobar la quotidianitat amb el que ens sucumbim a diari. Un fet quotidià caòtic. El projecte distribueix la veu narrativa entre diversos elements escènics per mostrar, mitjançant l’humor fosc, la crua realitat d’un infant a qui es manifesta el sorprenent  miracle en el conte Lágrimas de oro d’Alejandro Jodorowsky . 

 

ÒPERA EFÍMERA / Òpera de poca distància, nervi i potència. 

La soprano cantarà cara a cara amb el públic. Les peces musicals que s’interpretaran serà un repertori de Lied alemany, alternant peces angleses i italianes, així també es tocaran algunes peces musicals. (Gluck, Hendel, Shubert, Mozart, Purcell...) Totes les peces de Lied portaran un referent: la dona com a objecte vers l'home, la seva condició històrica sobre la submissió així com el "perdó" que ella demana. També es cantaran peces sobre l'amor com a sentiment universal. La durada aproximada de l'espectacle serà d'uns 40 minuts.

   

KINOPLATZ GERARD VILARDAGA / música industrial amb poesia sexual. 

Versió especial del Temblor al lloc on fa tot just un any va néixer aquesta col·laboració amb el poeta Gerard Vilardaga. Un espectacle que els ha portat arreu de Catalunya des de centres d´art contemporani fins a kebabs de barri. Poesies del desesper, de l´amor sincer i sencer, de la seva falta i del sexe. Històries trenades amb les imatges de Paloma Sánchez (VJ PAL) i melodies properes a la banda sonora. 

Per aquesta ocasió, s'atreviran amb el Flamenc i fins hi tot aniran a molt més. Cal no explicar res més, l'opció és deixar-se emportar per tot aquest Temblor de les veritats.

  

TXEMA RICO + CELESTE ALIAS + SANTI CARETA + DAVID SOLER 

La fantàstica veu de la Celeste Alias ja no li cal presentació i s'ajunta amb Txema Rico, que ens mostra les seves cinc iròniques morts pictòriques.

 

HOPS HOPS HOPS / soroll i ballarines 

SAMUEL M / post-techno de bisturí 

LABORATORI SONOR D'HOMENATGES (SALA HOMENATGE)

 

 

JARDÍ DEL KONVENT (PROGRAMACIÓ CONTÍNUA DELS TRES DIES DE KONVENT)

 

ESPAI DEDICAT ALS SIBARITES I AMANTS DE LA MÚSICA ELECTRÒNICA -DIRIGIT PER LA COMUNIDÄD-  

 

HOMENATGE 2012 -MARTÍ TEIXIDOR I CARMEN MATEOS

 

 

marti

 

p1180577

 

Aquest any konventpuntzero vol retre un especial homentage a dos artistes majúsculs, no tant sols per la seva espectacular pintura, sinó també per la seva gran vida: Martí Teixidor i Carmen Mateos. La parella fa anys que pràcticament no surt de casa seu, un pis antic de l’Eixample, que alhora serveix de magatzem i taller per les seves pintures. 

En Martí va exposar a diferents galeries i va guanyar algun premi internacional. Actualment, té obra al MEAN de Barcelona. Però, el seu discurs incendiari sempre l’ha conduït pels marges de l’art i n’està orgullós. La majoria de les seves pintures són acrílics de grans dimensions, pintura figurativa, però amb elements que la doten d’una personalitat única. 

La Carmen mai ha fet pública la seva obra, un treball molt més versàtil que el del Martí. El suport i el material utilitzat és el mateix. Però, contempla des del realisme fins a l’abstracció, passant per obres aparentment inofensives, fins a quadres que són autèntiques punyalades a l’stablisment artístic.

 

 

 

abel castells i monica coronimas

ABEL CASTELLS I MÒNICA CORONIMES

 

La Caputxeta Vermella

 

Projecte fotogràfic que estableix un paral·lelisme entre la novel·la de Nabókov i el conte popular de la caputxeta vermella, embolcallat de tendresa i innocència infantil, amb una rerefons que amaga moltes metàfores sexuals. La versió cruel del conte popular, transmesa a través de la tradició oral, narra la historia d’una nena que es troba a mig camí entre la sortida de la infància i l’entrada a l’adolescència acompanyada de la simbologia universal del perill que se li atribueix al color vermell.

Castells i Corominas, autodidactes i alhora membres d’AFTDAO, Agrupació Fotogràfica (Berga). La primera incursió d’Abel Castells a la fotografia es va realitzar l’any 2009 en l’edició de konventpuntzero. Abel Castells ha continuat realitzant diverses exposicions puntuals a la comarca i també a Barcelona, i juntament amb Mònica Corominas, en les dues edicions anteriors de konventpuntzero van participar amb altres fotògrafs, sota el nom del col·lectiu l’Habitació 28.

 

http://abelcastells.blogspot.com.es/

http://www.aftdao.org

 

MARTA PARERA, SEPP OPPELT, JORDI PLANA, ESTEVE ESPELT, ANGELINA VILELLA, MIREIA FERRAN, NÚRIA CASAS, PEP ESPELT, JOAN LILLO, JOAN CANAL, EDUARD FINESTRES, ANNA SOLÀ, MARINA RAMONEDA, OSETTE, DONES D’ART, PEP GUILANYÀ, JOSEP GRIFOLL, RICARD GELADÓ, MARTA MADRID, CARLOS BOY, IVAN MERINO, MARIONA PRATS, TANIT PLANA, SANDRA OLGUIN, PEP PUJOLS, DAVID SASTRE, CESAR FONT, TXEMA RICO, ELSA GUERRA, QUIM MOYA, JOSEP BERENGUEL, JASMINA FERRER, CLARA CALVET, COL·LECTIU DEJAVÀ, JENNIFER I SHEILA MORENO, VANESA BELMAR, ALÍCIA SOLA, EAD GIRONELLA, TRÀFEC TEATRE, TEATRE ETÍLIC, XEVI POLL, RAMON ESCALÉ, XAVI GUITÓ, PÒLIT MIRÓ. 

 

 

   Artistes 2013 -     Homenatge          Freqüència          Jardí Electrònic          Emergents     Altres edicions/contacte

 

 

concha vidalConcha vidal

 

"Women under the influence"

 

Concha Vidal, nascuda a Palma de Mallorca, és una artista multidisciplinar que interactua amb pintura, fotografia, vídeo i escultura amb l’objectiu de representar el cos contemporani (tal i com s’exemplifica en aquesta habitació). Formada en psicologia i art, aquí i als Estats Units, es centra en experimentar la representació femenina en tota la seva complexitat. El seu treball ha estat en mostres nacionals i internacionals, així com en diferents galeries europees i americanes.

"Women under the influence" inclou una escultura, un vídeo, dos dibuixos i tres quadres i són fruit d’unes idees conspiratòries provinents de les entranyes de l’artista i que ella mateixa les expressa amb les següents paraules:

 

“De un tiempo a esta parte vengo insistiendo en un tema: la representación de la mujer. Después de darle vueltas al asunto, he llegado a la conclusión de que mis trabajos no son más que escisiones de mi misma, personajes que habitan  en mi yo más arcaico,

fotogramas de mis múltiples personalidades, sonidos guturales, gritos -a veces surrados a veces desgarrados-, que me invitan a abrir la puerta a la antesala de lo innombrable; la esencia misma de la existencia.

 

Estas representaciones de la mujer reflejan un estado, una transición emocional. Son mujeres que vienen de un lugar y se encaminan hacia otro. Congeladas en un instante, son sorprendidas en un momento de indecisión, capturadas en un tiempo sin espacio o en un espacio atemporal. Son mujeres que arrancan verdades de sus heridas más profundas.

 

Como si estuviesen a punto de tomar una decisión aun no meditada, una acción impulsada desde el pasado más antiguo. Mujeres condenadas a un eterno devenir. Parecen encerradas  en su propia incapacidad de movimiento, como si de una danza hierática se tratase. Luchan contra algo, pero a la vez el peso de la rendición las sumerge en una especie de espera eterna. Sorprendidas en el momento más intimo, en el preciso instante en el que el silencio se transforma en grito.

Los textos son balbuceos, intentos de arrancarse de las entrañas palabras que rompan con la inmovilidad de la espera, que las arrojen hacia alguna parte, hacia el abismo vertiginoso de la acción, de la vida. Algo está a punto de suceder, la soledad a punto de romperse en mil pedazos, lo impermeable a punto de volverse permeable. La piel, finalmente  se torna porosa”.

 

http://conchavidal.com/