konventCuina

L'ART I EL TERRITORI ENS INSPIRA 

PROJECTES GASTRONÒMIC I ARTÍSTICS

CORPUS Berga / VICTÒRIA Gironella / Distribuidora de VINS NATURALS 

 

  MG 688283

VICTÒRIA (Gironella)

Vins i desgustacions

     1 de març el Konvent obre a Gironella, VICTÒRIA, un nou espai dedicat a continuar donant vida a la rica i inacabable cultura del vi. Es tracta, de fet, de la continuació de la feina feta per l’equip de la botiga Gotim, que van obrir l’escletxa vitivinícola a l’Avinguda Catalunya 40, farà prop de quatre anys.

VICTÒRIA neix amb una clara línia de continuïtat, però amb la voluntat de dinamitzar i ampliar les propostes de cates i tastos apostant per la divulgació del coneixement rigorós del producte així com discriminant positivament els vins originals, les varietats locals i el producte de proximitat.

Al mateix temps, la botiga pren caire de bodega tradicional, on a més de fer el got, provar i compartir alguna copa que se us recomani, s’hi podran trobar els productes de tota la vida per fer un bon vermut, begudes per acompanyar un bon àpat, postres i altres tipus de celebracions.

Konvent, amb aquesta nova proposta, es reafirma com agent actiu del territori, que vetlla per crear ponts creatius entre la història que ens envolta i l’enginy quotidià de fer del nostre entorn més proper un lloc amable, amb propostes de qualitat que reverteixin a tothom.

 

HORARIS ESTIU 2017

Cada dia de 18h a 00h

Dissabte i diumenge també de 12 a 15h

 Dilluns festa setmanal

 

CONTACTE

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   //  606267334/645100616


COM ARRIBAR

corpus 4

rest. corpus 168

 

CORPUS (Berga)

Menjar i  beure

     Un nou espai de menjar i beure, CORPUS, obre les portes al casc antic de Berga, a la plaça Maragall, a l’emblemàtica Ginesta. Neix com un projecte petit i modest, pocs metres quadrats i una bonica terrassa, però aspira a fer un boca a boca apassionat al barri, a remoure les emocions de les mitgeres i fer fruir a la clientela.

CORPUS és una proposta de compromís del Konvent amb l’entorn urbà, que amb moltes ganes i somriures pretén col·laborar a dinamitzar espais cèntrics de la ciutat que s’han deixat abandonar. A més, també vol ser l’altaveu del modus operandi del Konvent, una manera de fer implicada amb la gent, el territori i l’art, un terratrèmol d’estímuls vitals.

D’aquest tarannà en surt un format de treball cooperatiu, que vetlla tant per oferir productes de qualitat com unes condicions dignes de treball. Però la cooperació no s’acaba aquí. L’objectiu final és revertir els beneficis en la dinamització social, cultural i artística del nostre entorn més proper, fet que vol dir que els guanys es comparteixen, l’espai de trobada s’amplia i la filosofia del Konvent penetra.

 

  

TELÈFON 938222256 / 645100616 / 606267334   *** Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

COM ARRIBAR

 

 

 

corpus 1

 

corpus 2

 

22/07/2016 TIME OUT CATALUNYA (El Periódico) parla de Konvent i CORPUS

 

CORPUS (Berga)

konventCuina ens el projecte que dona vida als fogons de les monges.

Nova proposta al cor de Berga. Plaça Maragall. Territori i admiració. Revalorar el casc antic de la ciutat. Des d'un format cooperatiu per seguir garantint cultura i art allunyat dels circuïts establerts i amb l'essència i segell de Konvent. Inaugurat el diumege dels Quatre Fuets 22/06/2016 i a punt d'encetar la temporada d'estiu.

Cartellpatum14 corpus

 

konventCuina és el projecte que dona vida als fogons de les monges.

Reconeixement i recuperació de la memòria històrica, aplicada a la investigació i a l’art dels productes alimentaris. Dins d'un espai totalment reformat i sota el paraigües de l'associació cultural konvent, neix la proposta que aporta l'art gastronòmic de territori. 

TELÈFON 938213901  ***   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Cel·AV| Vídeo a Konvent * Setembre 2015

fausto 

Cel·AV|Vídeo a Konvent  

Col·laboració de KonventCuina amb Slidemedia Lab.

Degustació d’una instal·lació. Vídeo Mapping interactiu projectat a 360º damunt d’una estructura geomètrica, intervinguda per un performer; compartint espai i interrelacionat amb una proposta culinària. Buscant generar, jugant amb la geomètria i l’atzar, una sinestèsia a través dels diferents elements audiovisuals i gastronòmics.

El Laboratori de Slidemedia està format per un col·lectiu d’artistes multidisciplinaris, dedicats a la investigació de propostes audiovisuals basades en la tècnica del vídeo mapping. Desenvolupem diferents tipus d’aplicacions, tant en l’àrea de les arts creatives, com esdeveniments i campanyes promocionals.

 

ARRÒS * Març 2015 * Foto: Jordi Plana

ARROSSADAT 

ARROSSADA POP   

ARRÒS

 L'arròs és una planta herbàcia i semiaquàtica del gènere Oryza, de la família de les poàcies. El seu gra és un dels principals aliments de la humanitat, inclòs a la dieta del 70% de la població mundial. L'arròs pròpiament dit té el nom científic d'Oryza sativa[2] mentre l'arròs africà es diu Oryza glaberrima.

Es tracta d'un cereal considerat com aliment bàsic en moltes cultures culinàries (en especial la cuina asiàtica), així com en algunes parts d'Amèrica Llatina.[3] El seu gra correspon al segon cereal més produït del món, després del blat de moro.[4] Atès que el blat de moro és produït per a d'altres fins que el del consum humà, es pot dir que l'arròs és el cereal més important per l'alimentació humana. Contribueix de forma molt eficaç a l'aport calòric de la dieta: l'arròs és responsable de l'aport calòric d'una cinquena part de les calories consumides al món pels éssers humans.

 

PA AMB OLI I XOCOLATA * Gener 2015 * Foto: Marta Martínez

oli

1a Mostra d'olis Catalunya Central  

OLI

 Els greixos o lípids són nutrients indispensables per a l'organisme. La seva funció és fonamentalment energètica. A més de fer que els menjars siguin més apetitosos, tenen un valor biològic, ja que els teixits necessiten els lípids per desenvolupar la seva activitat. D'altra banda, el fet que algunes vitamines (A, D, E, K) sols siguin solubles en els greixos explica la dependència amb els lípids per poder ser absorbides pel cos humà.

PA

    El pa és un aliment bàsic que forma part de la dieta tradicional a Europa, l'Orient Mitjà, l'Índia i Amèrica. S'acostuma a preparar mitjançant l'enfornat d'una massa elaborada fonamentalment amb farina de cereals com el blatsal i aigua. La barreja, algunes vegades, acostuma a contenir llevats perquè fermenti la massa i sigui més esponjosa i tendra.

XOCOLATA

    La xocolata és l'aliment basat en el cacau més conegut i difós en el món pel seu particular sabor, textura i coloració. S'ha discutit l'origen del mot xocolata el qual sembla tenir dues probables arrels. Una de les arrels deriva de la llengua nàhuatl (centre de Mèxicxococ que significa "agre" o de xocolia, "acidar" i de la terminació átl, "aigua". Altra possible arrel del mot prové del llengua maia (sud-est de Mèxic) chokolhaa que literalment significa "líquid o beguda calenta".

 

 

 

 

 

 

 

 

Trobareu informació de konventCuina a Regió 7, Pànxing i La Vanguardia