Jaime de Córdoba

 

Sense títol

La instal·lació de Córdoba ens apropa ens apropa Lolita en el temps, a través de la reflexió sobre les noves tecnologies.  De fet, ens trobem davant d’un ordinador molt especial, que funciona sol, sense corrent.

A través d’ell van apareixent els somnis romàntics de Hubert. Es tracta d'un portàtil confeccionat amb ferro colat i una pasta de nova creació, feta per l’artista, a base de ciment i paper. El paper representa la fragilitat femenina i el ferro és l’home, que encerla la noia de paper en el seu camp visual. A més, també podem observar una escultura de Lolita, inspirada en la venus de Boticelli, que du al ventre una figura d'un home adult fos en ferro colat, que ajuda a reconceptualitzar el paper de la novel·la i el rol figuratiu dels dos personatges.

Jaime de Córdoba és escultor, que compagina la creació amb la docència a la Universitat de Barcelona. Doctor en Belles arts per la mateixa Universitat, ha realitzat exposicions en galeries del país i també estrangeres. Col·labora amb galeries tals com la d’Esther Monturiol a Barcelona, Expoart a Girona, Carmen Benedet a Oviedo o Schröeder a l’Haia. La seva creació pot trobar-se tant en obres escultòriques públiques com privades. 

http://www.jaimedecordoba.com/