__back  

LOGO

OLIS 

 

DISSABTE 31.01.15

DIUMENGE 01.02.15

 

Primera Mostra d'Olis de la Catalunya central

Konvent acull la primera mostra d’olis de la Catalunya Central amb especial ènfasi en las varietats locals com la CORBELLA, varietat molt estesa per la vall del Cardener, la VERDAL que s’estén per les proximitats de Manresa i les varietats

PALOMAR i VERA, molt esteses i gairebé exclusives de la vall de Montserrat pel cantó de Collbató. 

La mostra proposa conèixer de primera ma als productors i elaboradors       d'aquestes varietats i la oportunitat de provar-los en els stands de cada productor.

Olis fets a Navàs, Manresa, Collbató, Olesa de Montserrat i Artés son algunes de les poblacions d’on provenen els olis que es tastaran. 

Durant la mostra, que es vertebra en dos dies, s’ofereix la possibilitat d’assistir a un tast d´olis a càrrec de la tastadora Maria Àngels Planas, sommelier d’olis i gerent de Xaluca Oleum  i a un maridatge d´aquests olis amb cuina contemporània i vins d’autor a càrrec dels sommeliers del celler Gramona Oriol Pardos i Àlex de la Serna i de la periodista gastronòmica i somelier de Wineissocial Sílvia Culell.

També l'apartat Demo+Degusta, sessions de cuina on es farà pal·lès les varietats d´oli en la cuina actual. 

Les jornades vénen acompanyades de propostes musicals, en aquest cas dissabte d´un recital operístic a càrrec de Montse Pujol (piano) i Cecília Aymí (soprano).  

Diumenge serà el torn de la contemporaneïtat amb el pianista Carlès Viarnès. Pianista i compositor de llarg recorregut i formació clàssica on presentarà peces centrades en el minimalisme d'estètica electrònica. 

També hi ha previstes altres activitats destacades com un xerrada de territori i paisatge i la presentació de productes cosmètics elaborats amb oli d'oliva. 

Durant els dos dies de la mostra, també s'exposarà LANDSCAPE_ oil, un peça de videoart creada per l’ocasió a càrrec del artista sonor i visual Antonio Clavijo, darrer premi Tendències 2014.  El paisatge que l'olivera ha transformat vist com a territori d'exploració visual. Els detalls quotidians són signes d'una realitat complexa, dura. Les imatges defugen la idealització i treballen en el pla de l'enigma i la insinuació polisèmica. A LANDSCAPE_oil passen tantes coses que sembla que no passi res.

L'exposició anirà a càrrec de DIEGO TAMPANELLI. Les relacions entre el record individual i la memòria col·lectiva constitueixen el bucle que serveix de marc a Estado de fuga.

 

 

   

HORARIS

DISSABTE 31 GEN 15

 

12:00

Obertura Mostra

 

13:00

Demo + degusta: L’oli en la cuina actual. A càrrec del cuiner Roger Pérez, ànima del projecte de càterings creatius “Cabell d’àngel”

Sessió de 40’

Places limitades 5€

 

16:00

Xerrada “L’oli d’oliva com a cosmètic”

 

18:00

Tast d’olis de varietats locals, conduït per Maria Àngels Planas de Xaluca Oleum i Maridatge d’olis amb vins i caves, conduït per Oriol Pardo del celler Gramona

Degustació de tapes cuinades amb olis autòctons

Sessió de 50’

Places limitades 12€

 

19:30 

Recital operístic a càrrec de Montse Pujol (piano) i Cecília Aymí (soprano)

 

DIUMENGE 1 FEB 15

 

12:00

Obertura Mostra

 

12:15

Xerrada “Territori i paisatge: les oliveres del  Sènia”

 

13:00

Demo + degusta: L’oli en la cuina actual a càrrec del cuiner Roger Pérez,  ànima del projecte de càterings creatius “Cabell d’àngel”

Sessió de 40’ 

Places limitades

 

18:00

Concert amb Carles Viarnès, piano contemporani

 

19:00

Tast d’olis de varietats locals, conduït per Maria Àngels Planas de Xaluca Oleum

Maridatge d’olis amb vins i caves, conduït per Sílvia Culell de la plataforma Wineissocial

Degustació de tapes cuinades amb olis autòctons

Sessió de 50’

Places limitades

12€

 

LLITAT PRODUCTORS

The booc – Navàs  * Corbella i Verdal

Migjorn – Navàs * Corbella i Arbequina

Obaga de l’Agneta – Manresa * Verdal i Corbella

Oli de Cal Quelus – Collbató * Vera i Palomar

Oliveraires Palomar Olesana - Olesa de Montserrat * Palomar

Caves Artium – Artés * Arbequina, Verdiell i Grossal

Olis Macià - Artesa de Segre * Arbequina i Verdiell

 

 

 

Cartell per imprimir aquí

olisgr