__back  

LOGO

 jord

Imatge: Jenni Moreno

 

9,10,11 i 12 OCTUBRE 2015

Les Mil Cares Del Riu

-III Jornades sobre colònies industrials-   

 

            Passat, present i futur de les colònies tèxtils del Berguedà s’entrellacen en un seguit d’actes amb la voluntat d’oferir la riquesa d’aquests indrets farcits d’història i vida.  

Enguany les Jornades giren entorn el riu Llobregat. Un riu que és natura, és energia, és joc i és cultura. Un riu que donà peu a l’existència de les colònies. Un riu que batega amb el seu present i envers el seu futur.  

 

Divendres dia 9 d’octubre

 

Xerrada i tast “Riu Avall” a Logos (Ametlla de Merola)


Molts han estat els compositors que s’han sentit inspirats per la bellesa, el paisatge, el model social i l’economia que els rius generen i representen. Compositors com Wagner, Schubert, Smetana, Strauss, Weill, han creat magnifiques obres sobre diferents rius europeus, com el Danubi, el Rhin, el Moldaw, el Sena. Escoltarem una selecció d’obres d’aquests compositors i coneixerem la història que volen explicar.

Horari: 19.00h

Durada de l’activitat: 1.30h

Preu: 15 € (amb taula de tast al finalitzar l’escolta)

Lloc: Logos Berguedà (Plaça de l’Església, 6. L’Ametlla de Merola)

A càrrec de Virgínia Parramon

 

Dissabte dia 10 d’octubre

 

Caminada per conèixer la vegetació del riu Llobregat

Horari: 10.00h

Durada de l’activitat: 3h  * Preu: 7 € 

Lloc de trobada: Museu de Cal Vidal 

A càrrec d’Esteve Padullés

 

Visita teatralizada i sopar tast al Museu de Cal Vidal

Gran dramatització de la vida a la colònia amb més de vint actors i actrius. El visitant podrà recórrer els diversos punts de visita del Museu i hi trobarà escenes teatrals que el transportaran al passat. 

Horari: 19.00h

Durada de l’activitat: 3h  * Preu: 10 €

Amb la col·laboració de Fira Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada.

 

Durant tot el dia

Jornada de portes obertes al Museu de Cal Vidal (visita guiada a a les 11 i a les 16h), a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou (de 10h a 18h amb visita guiada a les hores en punt), al Centre d’interpretació de l’església de Cal Pons (de 10h a 18h amb visita guiada a les hores en punt) i al Konvent a Cal Rosal.

 

Al konvent de Cal Rosal: “Passat, present i futur” és la proposta que acull Konvent, mitjançant la recopilació de documentació visual i gràfica, que s’escamparà per les estances visitables de l’edifici.

 

IMG 4202

Konvent Cal Rosal - 23:00h 

Miguel A. Moreno es posarà a comandar els vinils, per fer-nos posar en línia recte i degustar d’una bona selecció de rock. 

Moreno és de Cal Rosal i la seva vida es mou a l’entorn de la música, Harley Davidson i l’emoció. Company, familiar i proper ens fa il·lusió tenir-lo entre nosaltres per aquestes jornardes colonials.

 

Recorregut amb un bus antic des de l’Ametlla de Merola fins a Cal Rosal fent parades de pujada i baixada a: Ametlla de Merola, Cal Vidal, Cal Pons, Viladomiu Nou, Cal Rosal.

horaris

 

Diumenge dia 11 d’octubre

 

Jornades tècniques: El riu Llobregat serà analitzat a partir de diferents prismes. Passat, present i futur d’un riu que és natura, és indústria i és lleure. S’obrirà el debat sobre com es poden entreteixir de manera òptima les mil cares del riu.

10.00-10.30h Arribada i esmorzar

10.30-11.00h Benvinguda

11.00-11.30h El riu i els paisatges de les colònies indus- trials. A càrrec d’Eusebi Casanellas, president d’honor del TICCH i membre de la comissió de Patrimoni  Industrial d’EuropaNostra

11.30-12.00h El Camí del Llobregat. A càrrec de XavierFont, Diputació de Barcelona

12.00-12.30h Els rius mediterranis i les seves problemàtiques ambientals. A càrrec de Marc Ordeig,Centre d’Estudis dels rius mediterranis 

12.30-13.00h Debat moderat per Jaume Perarnau, Director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

13.00h Dinar pica-pica de cloenda de les jornades a la sala polivalent del Museu de Cal Vidal

 

Al konvent de Cal Rosal: “Passat, present i futur” és la proposta que acull Konvent, mitjançant la recopilació de documentació visual i gràfica, que s’escamparà per les estances visitables de l’edifici.

 

Dilluns dia 12 d’octubre

 

Caminada per conèixer les millores de la ruta verda del Llobregat des de Sant Jordi de Cercs fins a Cal Rosal passant pel camí del Tramvia de Sang i per la via verda de Pedret a Cal Rosal.

Horari: 9.00h

Durada del recorregut: 4h

Preu: 7 € (inclou esmorzar, pica-pica al final del recorregut i bus de tornada al punt d’inici)

Lloc de trobada: Zona esportiva de Sant Jordi

Organitza: 

Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig

Àrea de Turisme del Berguedà (ADB)

Konvent

Logos Berguedà

 

Informació i reserves: 

Oficina de turisme del Berguedà. Tel. 938221500 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Preu per participar a tots els actes de les jornades (de dissabte, diumenge i dilluns): 25 € 

Cal inscripció. Places limitades.