LOGO

BACK 

 

vibos

26 NOVEMBRE 15 - 20:00h

KonventDEBAT

LA NATURAL FEBRE DEL VI

                      

        Des de KonventDEBAT, us volem proposar una reflexió al voltant del creixent sentiment en la recuperació de varietats locals oblidades.

Varietats de raïm que no fa masses anys omplien totes les feixes de mig Catalunya. Arran de la filoxera primer i de la devastadora era industrial, van caure en l'oblit i de l'oblit a la mort. Tot i així, joves emprenedors i cellers de renom, han vist com a bona oportunitat l  recuperació de varietats, atenent-se a un rigorós ordre. Recuperació d'un patrimoni, recuperació d'un territori i finalment recuperació d'un producte, d'un vi únic.

Aquesta oportunitat ens demostra que atorga més maldecaps que satisfaccions, ja que aquestes varietats oblidades no són admeses als organismes oficials i es declinen bàsicament al ús experimental.

Amb aquest tot s’hi val, arriben al mercat propostes de vins naturals, sense una regulació clara, però que demostren amb gran evidència que Catalunya és pionera en aquest camí.

És per això que ens sentim obligats a presentar-vos i a debatre què i qui hi ha darrera d'aquests sentiments. Gent romàntica que aprecia i respecta el territori. Gent valenta que finalment ens farà beure un tros de paisatge. Un tros de vida líquida.

 

DEBAT I TAST PREU 12€

PLACES LIMITADES

ES PROBARAN UN TOTAL DE 6 VINS I S'ACABARÀ AMB UN TAST DE PRODUCTES LOCALS

 

 silvia culell  gerard  sergi

 SÍLVIA CULELL

 (Moderadora)

Comunicadora, somelier i part activa de la plataforma WineIsSocial. 

Berguedana pionera en plantar vinya d'altura. Apassionada per la cultura del vi i el patrimoni vitivinícola.

 GERARD VINYAS

(Navàs)

Emprenedor i apassionat com pocs, recupera de manera magistral antigues feixes i bancals abandonats de vinya a l'entorn de Navàs.

Juntament amb el seu pare creen VINYES D'EMPREMTA.

SERGI FIGUERAS

 (Bellver de Cerdanya)

Guardonat quatre vegades com a millor somelier de Catalunya i Espanya, apassionat de la viticultura d'alçada, actualment treballa a El Petit Celler.

Expert en vins naturals i biodinàmics, tant amant com detractor. Eficaç i corrosiu, veu molt necessària per a generar debat.