LOGO

BACK 

 

JOANHORRIT

28 NOVEMBRE 15 - 18:00h - Exposició

Ca La Quica - Puig-reig

Konvent i el Restaurant Ca La Quica de Puig-reig,

presenten la coprodució del fotògraf Joan Horrit Viladomat

  joanhorrit2 

   BARCELONA, LLUMS EN LA NIT

    Fotografies de Joan Horrit Viladomat

     ENLLAÇOS: WEB - FACEBOOK - VÍDEO                                 

                 

            Berguedà, fotògraf i arquitecte tècnic.

        El meu interès per la fotografia va sorgir a partir de l’observació de diferents cultures i països del mon, la gent i els seus costums, involucrant-m’hi i fonent-m'hi, veient-ho a través del visor de la càmera.

L’evolució em va portar a treballar en series de propostes creatives més personals, descobrint noves possibilitats en la fotografia nocturna i d’arquitectura.

Els paisatges urbans de Barcelona a la nit atrapen i, si els enfoques amb paciència creativa, apareixen com irreals quan optes per imatges directament sobreposades, línies o feixos de llum.

JOANHORRIT3

La nit transforma la ciutat que s’il·lumina amb bombetes, fanals, anuncis, neons, làsers, reflectors o fars de cotxes que canvien l’atmosfera dels espais públics, edificis... i et deixen enlluernat o, simplement, et criden per un moment l’atenció.

La llum pot – i aquesta es la meravella – escriure sempre un altre paisatge que evoca escenaris teatrals, autopistes de llums sobre edificis, fileres de cases que configuren nous urbanismes màgics.

M’agrada, a la nit, crear paisatges irreals.

Experimento com gravar, amb l’ull de la càmera, l’escassa llum que il·lumina la ciutat des de alguns dels edificis impactants: congelo intuïtivament el temps d’exposició lumínica sobre els edificis, mostrant el paisatge d’un entorn distorsionat, sempre inquietant. 

JOANHORRIT4Improviso i sempre busco.Trenco la  imatge estàtica i petrificada amb la irrupció dinàmica de llums.Em semblen més atractius els fotomuntatges directes de càmera per intentar captar un altre realitat, que els obtinguts mitjançant programes de tractament digital d’imatges.

Tot això demana temps llargs, dedicació i saber veure el que no hi ha i hi pot haver des de l’obscuritat ferida per la llum.

Res com la Barcelona il·luminada que a la nit et sorprèn amb resplendors d’una gama de colors i formes tan fascinants que enamoren, fent un altre Barcelona a Barcelona.