konventpuntzero 2012 -setena edició- 23, 24 i 25 de juny CAL ROSAL (Berguedà) 

Tema: PECAT/ERROR

KONVENTPUNTZERO ÉS UNA PROPOSTA ARTÍSTICA QUE ES CELEBRA UNA VEGADA L'ANY A CAL ROSAL(BERGUEDÀ/BARCELONA) ON A PARTIR D'UN GRAN ESPAI COM ÉS EL CONVENT DEL SAGRAT COR DE JESÚS, S'HI PRESENTEN TOT TIPUS DE MANIFESTACIONS ARTÍSTIQUES. PINTURA, ESCULTURA, FOTOGRAFIA, MÚSICA, EXPERIMENTACIÓ, PERFORMANCES.  UN ESPAI PLE D'ART DES D'UNA VISIÓ TOTALMENT LLIURE I CREATIVA

 

Participants 2012

 

iaki otaola eduardfiguls konvent0471 ddd abandoned
 iñaki otaola    eduard fíguls

 col·lectiu dejavà

  +joan canal

 quim moya abandoned new england
 ricardo munoz txema rico  myriam negre  artwork images 425365529 469680 albert-punti abel
 ricardo muñoz  txema rico/celeste alias  myriam negre   aftdao berga abel castells
berdalet els tres ferran gerard vilardaga guerrilla
marina berdalet els tres tenors ferran cerdans gerard vilardaga guerrilla ganchillo
hab28 hugo bruce jordi mònica nubiola
habitació 28 hugo bruce jordi plana mònica subidé + mercè rodríguez nico nubiola
obiols periko priscop raquel tomàs xevi sola 2
eudald obiols periko bord col·lectiu prískop raquel tomàs xevi solà
PATY MEZA ANA REINA ADRI VENTURA MARTA AMI PLAZA
paty meza ana reinas adrià ventura marta ami ana abascal
verdaguer 7 l'aparador HOMENATGE

 

EMERGENTS 2012

Propostes de joves artistes distribuides a establiments de Cal Rosal, per interactuar entre la població i l'aspecte més restringit de l'art.

 

 irene serrano  edu martínez i victor sànchez  esther miquel   viudaDe

FREQÜÈNCIA 2012

 

Espai dedicat a les arts efímeres més arriscades tal com performace, spoken word, parateatre, dansa, poesia, música sonòrica i experimentació.

 

 ANITA MILTOFF / concert en acústic, dues veus, dues formes. Irreverents. 

El grup, la comunitat, la gran quantitat de homes i dones que han tocat amb nosaltres comparteixen un fet accidental i curiós a la vegada; tots han viscut a Gràcia alguna volta de la seva vida; a Gràcia vam fer els primers concerts, hi hem assajat sempre, hem tocat a la festa major, a les barres hi hem plantat mil banderes; el cert es que estem fins la puta polla del barri i no ens en podem escapar perquè té un encant indesxifrable. ANITA MILTOFF comparteix aquesta paradoxa, n'estem farts i n'estem enamorats com a imbècils, per això ho hem deixat un any i hem tornat, ha marxat un munt de gent, n'han vingut de nous, han tornat a volar, alguns tornen eventualment i tornen a marxar; ací estem com un ODI SOCIAL TORTELL, sense entendre res i preguntant i com no ANAR FENT...

 

COS/A / projecte de música, dansa, poesia i parateatre. 

L´espectacle COS/A format per la banda Kinoplatz juntament amb el ballarí Roberto R. Zudaire. Imatge, dansa i música en el primer espectacle sorgit del Laboratori del Cos i el Moviment (LACOMO), un espai creat per la banda per experimentar les connexions entre el cos, la música i els registres audiovisuals que en generen una nova relació.

  

VUELTABAJO TEATRO

Presentaran “làgrimas de oro”. Una proposta que cerca el paral·lelisme sensorial entre els extrems amb el que es pot trobar la quotidianitat amb el que ens sucumbim a diari. Un fet quotidià caòtic. El projecte distribueix la veu narrativa entre diversos elements escènics per mostrar, mitjançant l’humor fosc, la crua realitat d’un infant a qui es manifesta el sorprenent  miracle en el conte Lágrimas de oro d’Alejandro Jodorowsky . 

 

ÒPERA EFÍMERA / Òpera de poca distància, nervi i potència. 

La soprano cantarà cara a cara amb el públic. Les peces musicals que s’interpretaran serà un repertori de Lied alemany, alternant peces angleses i italianes, així també es tocaran algunes peces musicals. (Gluck, Hendel, Shubert, Mozart, Purcell...) Totes les peces de Lied portaran un referent: la dona com a objecte vers l'home, la seva condició històrica sobre la submissió així com el "perdó" que ella demana. També es cantaran peces sobre l'amor com a sentiment universal. La durada aproximada de l'espectacle serà d'uns 40 minuts.

   

KINOPLATZ GERARD VILARDAGA / música industrial amb poesia sexual. 

Versió especial del Temblor al lloc on fa tot just un any va néixer aquesta col·laboració amb el poeta Gerard Vilardaga. Un espectacle que els ha portat arreu de Catalunya des de centres d´art contemporani fins a kebabs de barri. Poesies del desesper, de l´amor sincer i sencer, de la seva falta i del sexe. Històries trenades amb les imatges de Paloma Sánchez (VJ PAL) i melodies properes a la banda sonora. 

Per aquesta ocasió, s'atreviran amb el Flamenc i fins hi tot aniran a molt més. Cal no explicar res més, l'opció és deixar-se emportar per tot aquest Temblor de les veritats.

  

TXEMA RICO + CELESTE ALIAS + SANTI CARETA + DAVID SOLER 

La fantàstica veu de la Celeste Alias ja no li cal presentació i s'ajunta amb Txema Rico, que ens mostra les seves cinc iròniques morts pictòriques.

 

HOPS HOPS HOPS / soroll i ballarines 

SAMUEL M / post-techno de bisturí 

LABORATORI SONOR D'HOMENATGES (SALA HOMENATGE)

 

 

JARDÍ DEL KONVENT (PROGRAMACIÓ CONTÍNUA DELS TRES DIES DE KONVENT)

 

ESPAI DEDICAT ALS SIBARITES I AMANTS DE LA MÚSICA ELECTRÒNICA -DIRIGIT PER LA COMUNIDÄD-  

 

HOMENATGE 2012 -MARTÍ TEIXIDOR I CARMEN MATEOS

 

 

marti

 

p1180577

 

Aquest any konventpuntzero vol retre un especial homentage a dos artistes majúsculs, no tant sols per la seva espectacular pintura, sinó també per la seva gran vida: Martí Teixidor i Carmen Mateos. La parella fa anys que pràcticament no surt de casa seu, un pis antic de l’Eixample, que alhora serveix de magatzem i taller per les seves pintures. 

En Martí va exposar a diferents galeries i va guanyar algun premi internacional. Actualment, té obra al MEAN de Barcelona. Però, el seu discurs incendiari sempre l’ha conduït pels marges de l’art i n’està orgullós. La majoria de les seves pintures són acrílics de grans dimensions, pintura figurativa, però amb elements que la doten d’una personalitat única. 

La Carmen mai ha fet pública la seva obra, un treball molt més versàtil que el del Martí. El suport i el material utilitzat és el mateix. Però, contempla des del realisme fins a l’abstracció, passant per obres aparentment inofensives, fins a quadres que són autèntiques punyalades a l’stablisment artístic.