Artistes 2013 -     Homenatge          Freqüència          Jardí Electrònic          Emergents     Altres edicions/contacte

 

 

gerard vilardagaGerard Vilardaga

 

Postlolita

 

Una nena deixa de ser nena quan de la seva vulva en raja un flux semblant a la sang de forma periòdica. A partir d’aquest moment la nena es pot considerar una dona perquè els seus òvuls poden ser fecundats. El compte enrere s’inicia amb l’aparició de la primera taca vermella entre les cames. La nena és contemplada com un objecte sexual dòcil i incorruptible que emprèn la seva partida cap a la transformació física que l’abocarà molt probablement a la maternitat. La kriptonita de Lolita és quelcom tan simple i universal com el pas del temps i la degradació física que comporta. El dolor que neix de les entranyes cada quatre setmanes i el dolor de veure’ns com l’expressió més física de la vitalitat s’escapa. Postlolita recicla la vergonya i la transforma en obra d’art. Mostra allò que no es vol mostrar, mostra allò que no es pot mostrar perquè s’allunya dels cànons de bellesa imperants, s’aparta de la mirada consensuada i explora camins propis de representació per qüestionar la moralitat imperant.

 

Llicenciat en antropologia, diplomat en treball social, educador i d’ afició submarinista. Ha escrit diverses obres, Teas+ de 30 (2008); el convent del tèxtil: biografies mínimes (2009), llibre que recull el testimoni de les dones vinculades a una de les colònies tèxtils del Berguedà i que formà part del projecte cultural de l’edifici de konvent.0. I també ha publicat el llibre de contes IB6123 (2010) i el llibre de poesia Diumenge (2011).

 

A part de la faceta literària és activista de carrer, col·laborant amb performances o recitals poètics, i també s’ha embarcat amb propostes artístiques de la mà de la fotografia..

 

http://gerardvilardaga.blogspot.com.es/