Artistes 2013 -     Homenatge          Freqüència          Jardí Electrònic          Emergents     Altres edicions/contacte

 

 

lita boschLita Bosch

 

5.300 días de edad

 

Lita Bosch és una jove fotògrafa instal·lada a Barcelona i especialitzada en retrat. Es manifesta dona de poques paraules amb un marcat caràcter nòmada i mirada terriblement nostàlgica. Podríem afegir que el seu interès rau en allò menys visible, en la introspecció de la mirada que copsa a través de la fixació dels moviments que considera més suggerents.

Rere seu té dues exposicions individuals i la realització d’un llibre de foto poesia. Pel demés diu amb un somriure murri a la boca que “no tinc estudis, ni premis i no tinc ganes de fer-me la interessant”. Taxativa.

 

En relació a la instal·lació que podeu veure a l’habitació, cal una prèvia lectura dels següents apunts de l’artista:

 

Prefacio

Os podría contar la historia de mi Lolita, pero esta carece de verdades. Aquí se hablan de hipótesis. Mi única intención ha sido la de mostrar a Lolita desde Lolita. Ella sobre ella. A veces Dolores, a veces Lo o Loli, pero nunca Lolita.

 

5.300 días de edad

Cuando Dolores Haze cumple 15 años y deja de ser una nínfula empieza a capturar una serie de autorretratos. Loli, que se monta un laboratorio en casa, aprende a positivar fotos. No sabemos durante cuanto tiempo ni en que frecuencia envía a Humbert Humbert una serie de cartas anónimas. En ellas no hay letras, solo retazos de sus pruebas de laboratorio. Hasta aquí su punto de vista.

Ahora él. No es primordial saber como reacciona Humbert Humbert ante el goteo de cartas que le van llegando. Esto es lo de menos. Que cada uno imagine su historia. Esta habitación podría ser el estudio de Humbert. Él deja apartada la escritura por la pintura. Hasta que la muerte lo pare, pasará día y noche esbozando a su pequeña Lolita.

 

*  La ilustradora Silvia Rodríguez juega el rol de Humbert

 

http://www.litabosch.com/