Emergents Establiments Cal Rosal del 15 al 29 de juny 2013

 

Emergents -       Artistes          Freqüència          Jardí Electrònic          Homenatge       Altres/contacte

SOL I CEL * CAL TÀPIAS * CAL TORT * FARMÀCIA ROSA Mª * MASSATGES EL RIU 

massatges 

MASSATGES EL RIU

 

Artista: NATS


natsObra:
 

La pinzellada més primitiva és la que més interessa a l'autora.

La metodologia recurrent  de guiar-se per l’atzar, avançar entre pinzellades, formes i seguidament entramats orgànics de cromatisme sense una meta fixa, ni un estudi predeterminat abans d’hora. Encarar-se amb el blanc total per a transformar-lo infinitament. Blanc en mutació, com si d’una alteració genètica es tractés, imaginant-nos la mateixa tela com a un organisme vital.

La inspiració es pren de vàries fonts, tot i que en ressalta  una per sobre les altres, ja que inevitablement analitza qualsevol de les seves pintures. La mateixa naturalesa i tot allò verge que pot topar en aquest entorn nostre, sense haver estat creat per la mà de l’home sinó per una força que se li escapa de les mans. En petita i gran mesura, en cadascuna de les seves peces sempre hi troba una forma concreta, una taca que a l’assecar-se ha fet un efecte curiós, o bé una juxtaposició de colors i traços que junts ens recordaran a quelcom viu, element animal o vegetal (inclús a vegades mineral).

A partir d’aquí, a Nats li agrada jugar també amb els contrastos, amb l’estudi del cromatisme i els diferent efectes que poden produir “x” materials al barrejar-se i també jugar amb varietat de suports, sempre i quan siguin porosos.

El camp per el que es mou en gran mesura és la pintura, tot i que també ha treballat en l’escultura de reciclatge, la fotografia i el gravat, i l'interessen moltes més disciplines en les que encara no ha tingut l’oportunitat d’endinsar-s'hi.

Artista: 

Natàlia Rabert va nèixer a Vic l'any 1989. L'any 2011 va fer un curs de fotografia a l'escola Fotoespai a Barcelona i el 2012 un monogràfic de litografia a l'escola Llotja, també de Barcelona. Actualment està cursant Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

 

nataliarabert.blogspot.com

 
  

EMERGENTS és un projecte anual que sorgeix de konventpuntzero i que, des de fa 2 anys, recull obres de joves artistes amb inquietuds i ganes d'expressar-se que no tenen mitjans ni espais per fer-ho. Les obres d’aquets artistes es troben distribuïdes a diversos establiments de Cal Rosal per promoure la interacció entre la població i l’aspecte més restringit de l’art, passant per videoart, escultura 0 pintura, entre d’altres disciplines.

 

 

Obra:
Estructures/Conexions/Cúmul són els títols dels tres grafismes realitzats amb la tècnica del transfer sobre diferents suports. 
“Estructures” estableix un joc recíproc entre l’obra i el espectador: el observador es a la vegada observat però a la vegada queda casi be hipnotitzat davant de la profusió d’elements.
"Connexions", com el seu nom indica, són connexions de cervells humans que s'uneixen entre si per formar un pensament en comú. En sentit filosòfic podria il·lustrar quatre etapes de la vida: infància, joventut la maduresa i la vellesa. 
"Cúmul" és una obra configurada amb elements abstractes que es relacionen en un espai que podria descriure casi com oníric. En la proximitat s’aprecia una galàxia que ocupa el centre de l'obra, la qual compte amb estrelles llunyanes i nebulosa al seu al voltant. La galàxia té l'aparença comú d'un remolí d'aigua. El resultat de les formes i el color suggereixen taques d’aquarel•la. És un univers invertit, on el buit no és fosc sinó translúcid. En aquest univers, la llum és negre i els colors materials de nebuloses i galàxies conformen la imatge.

Artista:
Josep Dela neix a Berga (Barcelona) l'any 1989. Va cursar el batxillerat artístic a l'IES Pere Font de Vila (Gironella) i actualment està llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.